GALMAARDEN / GERAARDSBERGEN - Minister bij zendamateurs

C21

GALMAARDEN / GERAARDSBERGEN - Minister bij zendamateurs

Editiepajot_galmaarden_zendama_1_foto_marc_colpaert__kopie_
Minister Schauvliege (in het groen) bij aankomst op de Bosberg. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_zendama_2_foto_marc_colpaert__kopie_
Tijdens de toespraak. Foto © Marc Colpaert
 

De radioamateurs uit Galmaarden en Geraardsbergen organiseerden een velddag boven op de Bosberg in Galmaarden. Zelfs Minister Joke Schauvliege(CD&V) kwam een kijkje nemen.

De radioamateurs van Galmaarden en Geraardsbergen stelden hun installaties op boven de Bosberg. Doel van de geplande activiteit was het oprichten in een minimum van tijd van een complete zendinstallatie, waarmee wereldwijd contact mogelijk was zonder enig gebruik van andere communicatiemiddelen. “Deze oefening moet er toe bijdragen om onze paraatheid te testen om bij ernstige voorvallen, een uitgebreid netwerk aan radioverbindingen tot stand te brengen”, verklaarde Freddy De Schuiteneer. Speciale gast die dag was minister Joke Schauvliege die een rondleiding kreeg doorheen de installatie.

Ook burgemeester Guido De Padt(Open Vld) uit Geraardsbergen kwam een kijkje nemen in Vlaams-Brabant. Minister Joke Schauvliege nam ook even het woord. “Zenden en ontvangen is voor u dan ook veel meer dan alleen de drang om te zoeken naar een ver contact, naar communicatie met een stem duizenden kilometers verderop. Het is voor u ook een zaak van techniek, van apparatuur, van weersomstandigheden, van het kiezen van het juiste tijdstip van de dag.

 Op deze hobby staat ook geen leeftijd. Vorige week werd in Eeklo zelfs nog een internationaal kamp voor jonge radioamateurs georganiseerd. Ik ben er dan ook van overtuigd dat deze hobby nog een heel lang leven beschoren is, want wat u doet, doet u allen met het grootste hart en de grootste ziel”, besluit de Minister.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2012
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief