GALMAARDEN - Nieuw containerpark krijgt vorm

C21

GALMAARDEN - Nieuw containerpark krijgt vorm

Colpaert_galmaarden_containerpark_1
 

De werken aan het te vernieuwen containerpark vorderen goed, normaal eind dit jaar opent het containerpark opnieuw zijn deuren. Er zullen meer fracties mogen aangeboden worden en er komt een betonverharding, het regenwater zal gebruikt worden om het containerpark te reinigen.

Op 1 juli sloot het containerpark zijn deuren voor ingrijpende veranderingswerken. In de nieuwe versie zullen de bezoekers hun afval veel gemakkelijker kwijt kunnen(de containers staan lager dan de betonverharding), tevens kan men er meer soorten afval achterlaten zoals grofvuil en puinafval. “ De werken gaan goed vooruit, de grondwerken zijn achter de rug, de fundering is gedeeltelijk aangelegd en er zijn al twee betonkaders gegoten”, aldus burgemeester Pierre Deneyer(CD&V). “ Wij hopen met dit vernieuwde containerpark onze inwoners nog beter te kunnen helpen. Wij hebben tevens aan de natuur gedacht en plaatsten een regenwaterput van 10.000 liter. Al het regenwater dat opgevangen wordt van de gemeentelijke loods naast het containerpark, zal daarin opgeslagen worden en tevens gebruikt worden om het containerpark te reinigen en voor de douches van de gemeentearbeiders. Het zou niet correct zijn om al dat hemelwater zomaar in de riool te laten verdwijnen”, aldus nog de burgemeester. Er komt een betonverharding in het containerpark en dit is een hele verbetering met vroeger, toen menig bezoeker aan het containerpark, met vuile voeten naar huis ging.
 
De opening van het nieuwe containerpark is voorzien voor 1 december 2008 en zal zeker voor een gedeelte betalend zijn. “ Hoe we dit juist gaan oplossen, daar is er momenteel nog geen overeenkomst over”, vertelde Deneyer. Ondertussen kunnen de inwoners nog steeds gratis met hun afval terecht in het tijdelijke containerpark in de Schoolstraat in Tollembeek.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief