Oudste inwoner in VOLLEZELE is 103 jaar jong

C21

Oudste inwoner in VOLLEZELE is 103 jaar jong

Editiepajot_galmaarden_juliette_foto_marc_colpaert__kopie_
Juliette werd 103 jaar. - Foto © Marc Colpaert
 

Op woensdag 10 april werd Juliette Goossens zo maar eventjes 103 jaar oud en is daarmee veruit de oudste inwoner van Galmaarden. Goed leven en plezier maken waren haar troeven om zo oud te worden

Juliette werd geboren in Denderwindeke op 10 april 1910. Ze ging al vroeg ‘dienen’ bij de rijke mensen in Brussel, nu woont ze opnieuw al vele jaren met haar man Pierre Boogaerts(93) in Vollezele. “ Ik ben bijna twintig jaar gaan werken bij mensen in Ukkel. In de jaren ‘30 was het de gewoonte dat jonge Vlaamse meisjes de huishoudelijke taken gingen uitvoeren bij rijke mensen in Brussel. Ik verloor mijn man in 1940 tijdens de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog en pas vele jaren later leerde ik Pierre Boogaerts kennen. Tot aan mijn pensioen waren wij samen huisbewaarder bij een firma in Schaarbeek, nadien kochten wij een woning in Vollezele”, vertelde Juliette.
Als wij haar vragen naar het geheim van haar hoge leeftijd is ze zeer formeel. “ Ge moet goed leven en plezier maken, in Brussel was er veel meer ‘ambiance’ dan hier in Vollezele. Maar ja, men wordt ouder en nu ben ik blij om in Vollezele te wonen.”, verklaarde ze. Omdat deze beide oudjes nog zelfstandig woonden, kwam de dochter van Juliette, Marie-Louise Spitaels tijdelijk inwonen bij het koppel. “Mijn moeder is gezien haar leeftijd nog redelijk gezond, ze eet nog goed, kijkt nog naar de televisie en gaat bij goed weer nog af en toe eens wandelen met ons, al is dit laatste toch wel sterk verminderd, maar wat wilt ge ze is ook geen 20 meer”, lacht Marie-Louise. De verzorging is een zware klus voor Marie-Louise die ondertussen ook al 78 jaar oud is. “Soms moet ik drie tot vier keer per nacht mijn bed uit om te kijken of alles nog in orde is voor Juliette en Pierre, sinds kort heb ik een babyfoon geplaatst zodat ik ze beter kan horen tijdens de nacht, maar het blijft een zware klus”, verzekerde Marie-Louise. Juliette kreeg één dochter, drie kleinkinderen, vijf achterkleinkinderen en al één achterachterkleinkind.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2013
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief