GALMAARDEN - Geen succes voor kerkelijk huwelijk

C21

GALMAARDEN - Geen succes voor kerkelijk huwelijk

Editiepajot_galmaarden_pastoor_1_foto_marc_colpaert
Pastoor Penne wilt koppels gratis kerkelijk trouwen. - Foto © Marc Colpaert
 

Met Valentijn stuurde pastoor Andy Penne uit Galmaarden een opmerkelijk voorstel de wereld in, hij wou namelijk koppels die al voor de wet waren getrouwd, maar niet voor de kerk, een gratis kerkelijke inzegening aanbieden. Vandaag meer dan twee maanden later heeft er zich nog geen enkel koppel aangeboden. Zijn aanbod blijft ook voor de toekomst nog geldig.

Tijdens de Valentijnsviering in Tollembeek kwam pastoor Andy Penne toch wel met een opmerkelijk voorstel voor de dag. Hij wilde namelijk koppels gratis een kerkelijke huwelijk aanbieden. Hij deed het aanbod aan het einde van zijn zondagse preek. “Ik zou willen dat al onze echtparen de rijkdom van het huwelijkssacrament zouden vinden. Sommige onder hen zijn vandaag niet kerkelijk getrouwd, omdat ze dachten dat het te duur was of omdat ze geen grote ceremonie wensten. Ik bied al die echtparen gratis - normaal kost dit 250 euro - dit grote sacrament aan, in een eenvoudige plechtigheid. Als je het sacrament van het huwelijk meeneemt in het huwelijksbootje, zijn zeker grootse dingen mogelijk”, zei pastoor Penne Nu, enkele maanden later is er op het voorstel van de pastoor nog geen enkele reactie gekomen en dat vindt deze laatste wel een beetje spijtig. “Er heeft nog steeds niemand gevraagd om gebruik te maken van de eenvoudige formule om het huwelijk kerkelijk in te zegenen. Toen ik het idee lanceerde waren verschillende van mijn medewerkers ongerust, dat ik overuren zou moeten gaan doen, om al die huwelijken in te zegenen“, lachte hij. “Ik heb hen toen al dadelijk gerustgesteld, dat ik geen huwelijksfiles verwachtte. Mensen gebruiken argumenten als ‘het is te duur’ en ‘we willen geen drukke gebeurtenis met veel mensen voor ons huwelijk’ om niet kerkelijk te trouwen, maar zelfs als je hen de eenvoudige formule van het Sacrament gratis en in alle eenvoud aanbiedt, de ceremonie neemt maar een twintigtal minuutjes in beslag, doen ze het nog niet. Ik weet dan ook niet meer wat ik er van moet denken”, zegt hij.

Het aanbod van de pastoor voor een gratis kerkelijk huwelijk is niet tijdsgebonden, dus wie dat wenst en wie nog maar pas of al vele jaren wettelijk getrouwd is, mag zeker contact opnemen met de pastoor.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2013
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief