GALMAARDEN - Nieuw OCMW-gebouw in de maak

C21

GALMAARDEN - Nieuw OCMW-gebouw in de maak

Colpaert_galmaarden_marc_deteye_1
 

Het OCMW-gebied voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen,er is een tekort aan ruimte en een probleem met de privacy. Er komt dan ook een nieuw gebouw in de buurt van het gemeentehuis van Galmaarden.

Het OCMW-gebouw, het oude gemeentehuis van Tollembeek gelegen in de Hernestraat, is een oud herenhuis van enkele tientallen jaren terug. “ Wij hebben de laatste jaren, in de mate van het mogelijke,  verschillende burelen ondergebracht in deze woning. Vandaag werken er 13 personeelsleden in niet altijd de beste omstandigheden, zelfs de voorzitter heeft geen apart bureel en moet zich behelpen met een noodoplossing in de raadzaal(foto)”, aldus OCMW-voorzitter Marc Deteye(CD&V). “ Wanneer er iemand langs komt, is het niet steeds mogelijk om het private karakter van het gesprek te garanderen. “ Soms als er twee mensen tegelijkertijd informatie komen vragen, moeten we zelfs met één partij naar de raadzaal op de tweede verdieping om de privacy van het gesprek te bewaren. Aangezien onze ‘klanten’ meestal oudere mensen zijn is dit op termijn niet houdbaar”. Daarnaast komt dan nog dat er geen plaats meer is voor een personeelsuitbreiding dus een nieuw gebouw was de enige oplossing.

“ Vandaag weten wij al dat dit nieuwe gebouw in Galmaarden zal geplaatst worden, liefst zo kort mogelijk bij het gemeentehuis. In de toekomst zullen de diensten van het OCMW en het gemeentehuis steeds meer samen moeten werken”,vertelde Deteye. Waar deze inplanting zal gebeuren hangt momenteel nog af van stedenbouw Leuven. Men kan niet zomaar overal een OCMW-gebouw plaatsen. Eind dit jaar zal de exacte locatie gekend zijn.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief