GALMAARDEN - Op zoek naar dorpsdichter(es)

C21

GALMAARDEN - Op zoek naar dorpsdichter(es)

Editiepajot_dorpsdichter_galmaarden_2009
 

Na Roland Bourgoignie in 2007 en Albert Schrever die straks zijn laatste trimester ingaat als dorpsdichter van dit jaar, is de cultuurraad van Galmaarden, als initiatiefnemer van het dorpsdichtergebeuren, op zoek naar een dichter voor 2009. Of wordt het deze keer een dichteres?

Jan Heyvaert, ondervoorzitter cultuurraad Galmaarden: “Wie zich geroepen voelt, moet voor 30 november een gedicht van maximum 25 verzen over het thema 'watermolens' schrijven en opsturen naar de Galmaardse cultuurdienst, p/a Marktplein 17, 1570 Galmaarden. Het gedicht wordt ondertekend met een pseudoniem, dat men ook noteert op een bijgevoegde gesloten omslag, waarin de (echte) naam en contactgegevens van de dichter zitten.
 
Begin december zal een jury de inzendingen beoordelen. De auteur van de beste inzending mag zich in 2009 dorpsdichter van Galmaarden noemen en schrijft dan een aantal gedichten rond Galmaardse aangelegenheden. De nieuwe dorpsdichter wordt begin 2009 aan zijn/haar publiek officieel voorgesteld ter gelegenheid van de uitreiking van de Bronzen Urbanus”.
 
Het volledige reglement, met onder meer een omschrijving van de 'taak' van de dorpsdichter, kan men opvragen bij de cultuurdienst van de gemeente ( 054 51 61 62 ) of downloaden via:
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2008
Marc Colpaert
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 23 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief