GALMAARDEN - Chiro Albatros stelt zijn nieuwbouw voor

C21

GALMAARDEN - Chiro Albatros stelt zijn nieuwbouw voor

Colpaert_gal_albatros
 

Chiro Albatros heeft sinds kort geen vaste locatie meer en is van plan om een nieuwe locatie te laten bouwen. Om dit te bekostigen worden allerlei acties op touw gezet. Tijdens een infovergadering werd voor het eerst de maquette van het nieuwe gebouw getoond.

Chiro albatros heeft jaren haar optrek gehad in het ‘oude klooster’ in Tollembeek. Dit gebouw gaat binnen enkele weken tegen de vlakte, zodat de jeugd moest uitkijken naar een nieuwe locatie. Er werd gekozen om een nieuwbouw te realiseren. Van de gemeente Galmaarden kregen ze – langs een recht van opstal – een stuk grond toegewezen in het sportcomplex van Tollembeek. Ondertussen werden de definitieve bouwplannen afgewerkt met een prijskaartje van 480.000 euro en kregen deze al een goedgekeurd Stedenbouwkundig attest. Naast het indienen van een aantal subsidiedossiers heeft de Koning Boudewijnstichting reeds zijn medewerking aan hun project verleend. In de volgende maanden zullen er nog tal van acties plaats vinden om het nodige geld in de kas te krijgen.
                                     Jeugdverblijf
 
Tijdens de infovergadering konden de aanwezigen reeds kennismaken met de plannen en de maquette. Het wordt een groot gebouw, waar naast de ruimte voor chiro Albatros ook plaats is om er een jeugdverblijf met 60 bedden van te maken. Ze kregen hiervoor reeds een principiële erkenning. Dit zou er ondermeer toe leiden dat de kosten van de bouw – geschat op 480.000 euro  - voor ongeveer 40% gesubsidieerd zou kunnen worden. De jongens en meisjes van chiro Albatros zijn er alvast rotsvast van overtuigd dat hun nieuwe gebouw er zal komen. Voorlopig hebben ze een tijdelijk gebouw gevonden in de TRB-zaal in Galmaarden.
 
                                       Steun ze
 
Wie deze mensen wil steunen kan een bedrag storten op rekeningnummer 000-0000004-04 met verplichte referentie ‘ L82206 – Chirolokalen Albatros Tollembeek’. Alle giften vanaf 30 euro zijn fiscaal aftrekbaar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 20 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief