Sluikstorter kreeg zware boete in GALMAARDEN

C21

Sluikstorter kreeg zware boete in GALMAARDEN

Colpaert_galmaarden_stort_2
Er is van alles te vinden langs de wegen en in de velden. - Foto © Marc Colpaert
 

De diensten van de gemeente Galmaarden wisten samen met de politie recent een overtreder te traceren en te beboeten die zwerfvuil had achtergelaten langs de weg. De betrokkene wacht een rekening van om en bij de 800 euro.

Achtergelaten afval langs de kant van de weg moet jammer genoeg steeds opgeruimd worden door de arbeiders van de gemeentediensten. Dat is een arbeidsintensieve taak, jaarlijks worden op deze manier tonnen afval ingezameld. “Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden langs de straat: Naast blikjes en flesjes, treffen we ook volledig gevulde plasticzakken, salons, Tv-toestellen, lavabo’s en steenpuin aan in onze grachten of bermen”, verklaarde burgemeester Pierre Deneyer (CD&V). Enige tijd geleden kregen ze een tip van een alerte burger, trokken ze samen met de politie op onderzoek en vonden ten slotte de vervuiler.
“Deze persoon heeft ondertussen al een bepaalde som betaald, maar moet straks nog een boete van om en bij de 500 euro betalen, in totaal zal hij ongeveer 800 euro moeten betalen(een grote huisvuilzak kost slecht1,5 euro). Ik hoop dat hij daarmee zijn lesje geleerd heeft”, aldus de burgemeester. Voor het ophalen en verwerken van afval dient nu eenmaal betaald te worden. Veel mensen trachten deze plicht op een creatieve manier – lees sluikstorten - te ontvluchten, maar de gemeente maakt er samen met de diensten van de lokale politie, de wijkagenten voorop, een zaak van om overtreders op te sporen en te beboeten.
Van elk sluikstort met aanwijzingen richting dader wordt er telkens een PV opgesteld. De intensieve manier van opsporing en beboeting van overtreders zal in Galmaarden, Tollembeek en Vollezele onverminderd worden voortgezet. Zo zijn er nu ook al sporen naar daders op andere frequent bezochte sluikstortplaatsen”, besluit Deneyer.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 aug 2013
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief