Gouden medaille voor Guido uit TOLLEMBEEK

C21

Gouden medaille voor Guido uit TOLLEMBEEK

Editiepajot_galmaarden_van_israel_foto_marc_colpaert
Guido met medaille en met zijn vrouw Firmine. - Foto © Marc Colpaert
 

Guido Van Israel(52) uit Tollembeek kwam als enige Belg terug met een gouden medaille van de ‘World Transplant Games’ in Zuid Afrika. Binnen twee jaar vertrekt hij naar Argentinië om er zijn gouden medaille te verdedigen. Door zijn transplantatie kreeg hij een tweede ‘leven’ om al dit mee te maken. Waar hij dan ook zeer dankbaar voor is.

De ‘World Transplant Games’ worden om de twee jaar ergens ter wereld georganiseerd. Deze spelen worden georganiseerd voor mensen die ooit een transplantatie ondergingen. Guido Van Israel kreeg in 2000 een nieuwe nier, want zijn beide nieren functioneerden niet. “Het was een nieuwe kans en een nieuw leven voor mij. Ik was voor de transplantatie ook al sportief aangelegd. Maar na de transplantatie ben ik veel bewuster gaan leven en daar hoorde natuurlijk ook de sport bij”, vertelde hij. Vanaf 2004 begon hij dan ook intensief te trainen vooral op de 200, de 400 en de 800 meter lopen. Tijdens de spelen in Canada in 2005 pakte hij nipt naast de gouden medaille en bracht een zilveren medaille mee naar huis. Hij is vooral sterk op de 400 meter, maar soms had hij ook brute pech. “Zo was er eens in volle finale een persoon die voor mij op de baan liep, ik kon of de vrouw omver lopen of afremmen. Ik ben zwaar in de remmen gegaan met als resultaat, weg medaille.” Dit jaar tijdens de World Transplant Games in Durban in Zuid Afrika lagen de kaarten heel wat gunstiger voor hem. Guido voelde zich heel goed die dag, zo goed zelfs dat hij als eerste over de streep kwam en een gouden medaille mee naar Tollembeek bracht. “Na de overwinning dankte ik in stilte de persoon die ooit een nier aan mij gaf(hij kent de persoon niet), want zonder die transplantatie was ik nooit met een gouden medaille naar huis gekomen. Orgaandonatie is dan ook super belangrijk, men kan er andere mensen een kans mee geven op een nieuw leven en daar ben ik nog elke dag dankbaar voor”, stelt hij.

Guido trok niet alleen naar Zuid-Afrika maar ging samen met zijn vrouw Firmine Matthijs. “Gelukkig was mijn vrouw Firmine er om al de administratieve rompslomp te regelen en vooral om mij te steunen tijdens onze trip naar Durban in Zuid-Afrika. Zonder haar zou ik niet vertrokken zijn”, aldus Guido. De Belgische delegatie bestond uit vier personen en Guido was de enige die met een gouden medaille naar huis kwam. Hij hoopt dan ook om binnen twee jaar opnieuw te schitteren op de World transplant Games in Argentinië. De enige negatieve zijde van de medaille is dat deze atleten zogoed als geen steun krijgen om deze verre reizen te ondernemen. “Wij kregen voor onze reis naar Zuid-Afrika welgeteld 200 euro, voor een reis die gemakkelijk tot 5.000 euro kan kosten. Een sponsor voor binnen twee jaar als we naar Argentinië gaan zou dan ook meer dan welkom zijn”, besluit Guido.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2013
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief