GALMAARDEN - Wie kent dit beestje?

C21

GALMAARDEN - Wie kent dit beestje?

Editiepajot_galmaarden_beest_foto_marc_colpaert
Wie kent dit beest. - Foto © Marc Colpaert
 

Onze oproep van wie kent dit beestje leverde een twintigtal mails op, waarvoor onze dank. Het artikel stond er nog maar tien minuten op of daar kwam de eerste mail al binnen, allemaal waren ze ervan overtuigd dat het een soort van libel was dus de kans is groot dat het daadwerkelijk een libel was, er waren er ook leuke bij zoals van die pianoleraar.

Volgens Veerle zou het een kleine tanglibel  (Onychogomphus forcipatus) zijn, nu klein was die niet volgens mij, maar goed. Patrick uit Tollembeek: Onze kat Figaro heeft er zo drie gevangen en ons dochter Daphné heeft dat eens opgezocht. Gele of groene glazenmaker zou de benaming zijn.
 

Yves uit Gooik stuurt ons in verband met dit beestje het volgende verhaal. Ik ben pianoleraar aan de academie van Gooik (met bijafdelingen Galmaarden en Herne), en dinsdag jl. heb ik net eenzelfde insect gezien! Terwijl ik pianoles aan het geven was in de zaal van het OCMW-gebouw te Herne, hoorde ik al een poosje wat geritsel. Vermits één van de ramen halfopen stond (het was toen helaas de voorlaatste aangename, zachte herfstdag), dacht ik in eerste instantie aan een vogel in de boom vlak aan het venster. Toen het geritsel maar bleef aanhouden (en, moet ik eerlijk toegeven, ondertussen al danig op mijn zenuwen was beginnen werken), heb ik mijn leerling laten stoppen om eindelijk uit te zoeken waar dat geluid in hemelsnaam vandaan bleef komen.Het bleek van een libelle-achtig insect in het lokaal te komen, dat vergeefse pogingen ondernam om uit een ander (gesloten) venster te ontsnappen. Het diertje viel meteen op door zijn buitengewone afmetingen (een lichaam van wel 10cm lang en zo'n 8mm dik) en prachtige kleuren (hoofdzakelijk zwarte en groene motieven, met lichtblauwe ogen en dito staartpuntje.) Vermits de vreemde indringer geen geldig bewijs van inschrijving kon voorleggen, heb ik hem of haar, conform het schoolreglement, opgedragen zonder verwijl naar buiten te vliegen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2013
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief