Werken zorgen voor problemen in GALMAARDEN

C21

Werken zorgen voor problemen in GALMAARDEN

Editiepajot_galmaarden_rudy_foto_marc_colpaert
Rudy Thiebaut. - Foto © Marc Colpaert

Gemeenteraadslid Rudy Thiebaut (N-VA) heeft grote bedenkingen bij de afhandeling van wegenis-werken in Galmaarden. Niet alleen de werken zelf, maar ook de communicatie laten te wensen over.

Al meer dan één jaar is de brug over de Markrivier ter hoogte van de Modrielaan dicht. “De mensen van het gehucht Vijfhoek moeten helemaal langs het centrum van Galmaarden of Tollembeek omrijden”, stelt Rudy. “Tijdens de werken in de Muylebeekstraat is het een schande hoe gezinnen er gegijzeld worden. De omleidingen, soms in combinatie met wielerwedstrijden, zorgen er voor complete chaos.” Burgemeester Pierre Deneyer moest toegeven dat in de Muylebeekstraat niet alles volgens het boekje liep. “Er wordt met alle middelen geprobeerd hieraan te verhelpen. Er zijn een heel aantal zaken mislopen. Vast staat dat de aannemer verplicht is afspraken over termijnen, veiligheid en communicatie te respecteren. In het verleden werden al boetes uitgeschreven aan het adres van de aannemer wegens overtreding van de afspraken”, aldus de burgemeester.

 

 

Rudy Thiebaut wil vooral een gebrek aan communicatie aanhalen. “Er moet een duidelijke communicatie zijn: enerzijds met de inwoners van de straten, waar er werken gaan plaats hebben en anderzijds met de inwoners van de straten, waar er door de omleiding een verhoogd verkeer zal zijn. Dat die mensen op de hoogte gesteld zijn van de toekomstige werken en eveneens dat ze tijdens het verloop van de werken een duidelijke stand van zaken krijgen”, besluit Thiebaut.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2013
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief