GALMAARDEN - Nieuwe frituur Het Fritkotmysterie nu open

C21

GALMAARDEN - Nieuwe frituur Het Fritkotmysterie nu open

Editiepajot_galmaarden_frituur_foto_marc_colpaert__kopie_
Vandaag opent de nieuwe frituur de deuren. - Foto © Marc Colpaert
 

Henk en Anja Vanderpoorten-Pynte en hun kinderen Amke(21) en Jano(13) gaan vanaf vandaag van start met een nieuwe frituur in Galmaarden. Op zoektocht naar een goede naam voor hun frituur, mogen ze de titel van de eerste strip van ereburger Urbanus namelijk ‘Het Fritkotmysterie gebruiken. Urbanus gaf zijn zege en zo opent ‘Het Fritkotmysterie’ de deuren.

Henk en Anja zijn al meer dan 15 jaar actief in de wereld van frituren. In 2010 namen ze een grote frituur over in Denderleeuw. Helaas had Anja in 2010, drie weken na de opstart van de frituur in Denderleeuw, een auto ongeluk, waarbij de rechterpols veel schade opliep en het  voor haar tijdelijk  niet meer mogelijk was om het beroep uit te oefenen.  Deze zaak werd overgelaten in 2012 en is vandaag nog steeds zeer succesvol. “Gedurende de afgelopen twee jaar hebben we geen frituur meer zelf uitgebaat. Henk deed nog  aan consulting  en werkte ook  voor verschillende frituren. Toen wij dit gebouw hier zagen leeg staan, moesten wij niet nadenken, want wij hadden altijd al graag een frituur in Galmaarden willen uitbaten”, sprak Anja. Pastoor Penne uit Galmaarden is zelfs de neef van Henk.

Hun dochter Amke was amper 4jaar toen ze in de frietjes werd gedropt en Jano werd bijna tussen de frieten geboren. “Zij zagen het onmiddellijk goed zitten, toen we voorstelden om met een nieuwe frituur te starten. Dit maakte de beslissing dus heel gemakkelijk”, vertelde Henk. Nadat ze het pand bezocht hadden, kwam alles in een stroomversnelling terecht. Amper een maand na de start van de verbouwingen is van de open ruimte niets meer te zien en is er een hedendaagse, moderne frituur ontstaan.

Redelijk snel kwamen we op het idee om een naam te geven die toch wel iets met de streek te maken zou hebben. Urbanus is natuurlijk zeer gekend en plots dachten we aan zijn allereerste strip ‘Het Fritkotmysterie‘. We hebben hiervoor contact opgenomen met Urbanus. Onze bedoeling was gewoon de naam van zijn strip te gebruiken en enkele van zijn strips in onze frituur aan de muur te hangen. Het was niet de eerste keer dat Urbanus een vraag kreeg voor medewerking aan een frituur. “Ik heb in samenspraak met Linthout aan de mensen van de frituur de toelating gegeven om de titel ‘Het Fritkotmysterie’ te gebruiken. Onlangs kreeg ik ook van iemand de vraag om mijn naam ’Urbanus’ aan een horecazaak te geven, maar dat heb ik geweigerd. Ik wil niet dat de mensen gaan denken dat ik ergens een zaak heb geopend. Maar toen de vraag kwam om de naam van de eerste strip te gebruiken was ik er wel voor te vinden. Ik ga dus niet zelf achter de toog staan, maar ik zal er wel eens in ’t geniep binnenwippen voor een pak friet”, lacht Urbanus.

De frituur is open van woensdag tot zondag van 17 tot 22 uur en op vrijdag- en zondagmiddag, gesloten op maandag en dinsdag.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 feb 2014
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief