GALMAARDEN - Provincie zoekt de strafste vrijwilliger

C21

GALMAARDEN - Provincie zoekt de strafste vrijwilliger

Colpaert_galmaarden_zonnelied_1
Foto ingezonden
 

Zopas gaf de provincie Vlaams-Brabant in Tollembeek het startschot van haar nieuwe vrijwilligerscampagne ‘Gezocht de strafste vrijwilliger’. Het OCMW van Galmaarden won vorig jaar de provinciale campagne met hun slogan ’Met onze vrijwilligers van het MMC rijdt iedereen graag mee.

“Vrijwilligerswerk is in onze samenleving onbetaalbaar en van onschatbaar belang“, zegt gedeputeerde Monique Swinnen. “Mensen die zich belangeloos inzetten, dat mag gerust straf genoemd worden. Wij gaan zo’n straffe mensen steunen. Met de nieuwe campagne willen we organisaties helpen om hun ‘onzichtbare’ vrijwilligers in de bloemetjes te zetten. De 10 strafste vrijwilligersverhalen krijgen elk 300 euro.

We bieden gratis campagnemateriaal aan om vrijwilligers in de bloemetjes te zetten of het vrijwilligerswerk in de kijker te zetten, zoals postkaarten, ballonnen, snoephartjes, balpennen en buttons.” Straffe vrijwilligers zitten er alvast bij de Minder Mobielen Centrale (MMC) van het OCMW van Galmaarden. Het OCMW won vorig jaar de provinciale campagne met hun slogan: ‘Met onze vrijwilligers van de MMC rijdt iedereen graag mee!’. Daarom werd in Tollembeek zopas het startsein gegeven voor de nieuwe vrijwilligerscampagne. Angelique, een cliënt van Zonnelied, en Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn, werden in een opvallende auto van de MMC vervoerd tot aan Zonnelied. Bij de aankomst stelde de gedeputeerde, in aanwezigheid van de vrijwilligers van MMC en Zonnelied, de nieuwe campagne voor.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2014
Marc Colpaert
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief