GALMAARDEN - Voetwegen aanpakken voor het te laat is

C21

GALMAARDEN - Voetwegen aanpakken voor het te laat is

Colpaert_vollezele_voetweg_1
 

In de komende jaren gaat de gemeente Galmaarden nog tal van voetwegen onder handen nemen. De nadruk ligt op voetwegen aanpakken die nog veel gebruikt worden. Op sommige plaatsen doen de landbouwers hun uiterste best om toch maar elke jaar enkele centimeters meer van de voetweg om te ploegen

Vorig jaar werd gestart met het verharden - met een betonverharding - van enkele voetwegen door de gemeente Galmaarden. " De eerste voetweg die we onder handen namen was deze ter hoogte van de Muylebeekstraat richting station van Tollembeek. Er werd een betonverharding geplaatst en vandaag nemen heel wat mensen die snelle verbindingsweg", vertelde schepen Armand Biesemans(CD&V).Zopas werd de voetweg tussen de Steenstraat en de Ninoofsesteenweg opgeknapt. De volgende voetweg die aan de beurt komt is deze tussen de Heirbaan en de Dorekensstraat in Galmaarden. " Wij doen alles met ons eigen gemeentepersoneel en zullen op termijn nog een tiental voetwegen aanpakken. Het is absoluut niet de bedoeling om voetwegen die al jaren niet meer gebruikt worden, opnieuw te openen. Daarnaast is het zo dat we eerst en vooral nagaan of de voetwegen nog regelmatig gebruikt worden door de mensen", verklaarde Armand Biesemans.

Op sommige plaatsen zullen ze moeten vlug zijn zoals op bijgaande foto duidelijk te zien is.(Voetweg die vertrekt ter hoogte van het nieuwe kerkhof richting Tollembeek) Ieder jaar ploegen de landbouwers een stukje meer van de voetweg die normaal een breedte zou moeten hebben van 1.40 tot 1.60 m. Op termijn zal deze voetweg waarschijnlijk verdwijnen, omdat niemand hem meer gebruikt, natuurlijk niet want straks is hij helemaal omgeploegd!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief