BRUGGE/ TOLLEMBEEK - Tijdens de Week van de Friet kan men frietjes eten met een Urbanusfrietvorkje

C21

BRUGGE/ TOLLEMBEEK - Tijdens de Week van de Friet kan men frietjes eten met een Urbanusfrietvorkje

Editiepajot_roosdaal_galmaarden_brugge_frietvorken_foto_roger_mortelmans__8_
 
Editiepajot_roosdaal_galmaarden_brugge_frietvorken_foto_roger_mortelmans
Editiepajot_roosdaal_galmaarden_brugge_frietvorken_foto_roger_mortelmans__3_
Editiepajot_roosdaal_galmaarden_brugge_frietvorken_foto_roger_mortelmans__6_
Editiepajot_roosdaal_galmaarden_brugge_frietvorken_foto_roger_mortelmans__9_
 

Het startsein voor de Week van de Friet, van 1 tot 7 december, werd gegeven in Brugge in het Frietmuseum.

Sinds 2000 is er jaarlijks een feestweek voor de frietjes en de frituur. VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) voert dit initiatief in samenwerking met de Vlaamse frituristen en de aardappelschilbedrijven.

Bij VLAM is het een traditie geworden om promotie te voeren rond agrarische producten en vanaf 1 december is de Week van de Friet gestart. De friet kent bij ons een behoorlijke bekendheid. De frituur is nog steeds de meest bezochte snellehaptent. Men eet meer en meer buitenshuis en het aanbod is werkelijk overvloedig geworden. Vandaar ook dat de Vlaamse frituristen het belangrijk vinden hun marktaandeel te verdedigen. De Week van de Friet blijkt mensen goed te bewegen om een bezoekje aan de frituur te brengen.

Dit jaar wordt de campagne rond de Week van de Friet opgebouwd rond de frietvork. Urbanus heeft als peter van de actie zelf een eigen frietvork ontworpen. De frituuruitbaters kunnen hun klanten tijdens de feestweek verrassen met de Urbanus-frietvorkjes, een collector's item.

Uiteraard stelde onze Pajot Urbanus, uit Tollembeek (Galmaarden), op zijn gekende ludieke manier zijn frietvorkje voor.

"Ik eet regelmatig friet", zegt Urbanus, "ik moet wel van mijn diëtiste want anders krijg ik last van anorexia. Mijn geliefkoosde saus is tartaar. Wat het frietvorkje betreft, eigenlijk ben ik een beetje jaloers op de bekende ontwerper Van Kets. Daarom besloot ik ook iets te ontwerpen, een frietvorkje. Voor mijn frietvorkje heb ik een mannetje ontworpen. Vinden jullie dat ik er op gelijk?"

Urbanus werd door Bernard Lefèvre van de Nationale Orde van de Frituuruitbaters geëerd met een medaille van de Gulden Puntzak.

Naast Urbanus hebben ook andere BV's zoals Helmut Lotti, Nicky Vankets, Roos Van Acker, Lindsay Pfaff, Hilde De Baerdemaeker, Veerle Dobbelaere, Herr Seele en Henk Van Cauwenbergh, zich geëngageerd voor een frietvorkontwerp. Hun ontwerpen worden naast dat van Urbanus op groot formaat uitgewerkt en geveild op e-Bay ten voordele van de Cliniclowns.

De ontwerpen zijn te zien op de campagnesite www.weekvandefriet.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2008
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief