GALMAARDEN - Wie krijgt de volgende Bronzen Urbanus ?

C21

GALMAARDEN - Wie krijgt de volgende Bronzen Urbanus ?

05-10-06_tollembeek_urban_5
 

De gemeente Galmaarden organiseert al enkele jaren hun cultuurprijs ‘de Bronzen Urbanus’, nog nooit haalde een vrouw de finale, dit jaar zijn drie van de vijf kandidaten vrouwen. Kan het dit jaar eens een vrouw zijn ?

Dit jaar komt de echte Urbanus  de cultuurprijs uitreiken, tot vandaag mocht hij zijn bronzen beeldje nog nooit aan een vrouw geven. Deze keer is de kans groot dat dit wel kan. De genomineerden zijn: Greet Desper is een theatervrouw ‘pur sang’ die Galmaarden mee op de Vlaamse cultuurkaart heeft gezet! Liliane Vanderstokken deed maandenlang opzoekingswerk voor een tentoonstelling voor het 50-jarig bestaan van de parochie Herhout. Ann Walraevens tenslotte is actief op tal van culturele fronten. Bij toneelvereniging ‘Helpt Elkander’ is ze bestuurslid, acteert jaarlijks, is bezig met de jeugdtoneelafdeling, bestuurslid bij de KVLV-Vollezele en organiseert sprookjeswandelingen 

Naast deze drie vrouwelijke nominaties staan er ook nog twee mannen op de lijst: Senne Dehandschutter studeert fimregie en maakt prachtige kortfilms en is de medeoprichter van het filmfestival ‘De Kortste Nachten’ in Antwerpen. Jean-Pierre Somers overleed plots op 57-jarige leeftijd in augustus en heeft zich zijn hele leven ingezet voor het culturele, landschappelijk en natuurlijk erfgoed. Een postume erkenning zou goedmaken hetgeen hij bij leven aan tegenkanting voor zijn rechtlijnige inzet heeft ondervonden.

Van deze vijf kandidaten moet de cultuurraad er nu drie nomineren en daarna uit deze drie de winnaar kiezen. Deze wordt pas bekend gemaakt tijdens de grote cultuuravond op zaterdag 31 januari in het Baljuwhuis in Galmaarden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief