GALMAARDEN - Straks minder snel in de Langestraat

C21

GALMAARDEN - Straks minder snel in de Langestraat

Colpaert_galmaarden_te_snel_1
Wagens rijden veel te snel in de langestraat (Foto Marc Colpaert)
 

In de Langestraat in het gehucht Spieringen in Vollezele zal straks slechts 50 km per uur mogen gereden worden, dit op vraag van de bewoners. Niet alleen de snelheid ook het zwaar verkeer zou steeds een groter probleem worden in deze straat. De bewoners hopen dan ook op beterschap met de invoering van een snelheidsbeperking van 50 km.

Kris De Coster schreef een boze brief naar  de Vlaamse Overheid, dienst wegen en verkeer, om zijn ongenoegen te uitten over de snelheid waarmee vele wagens door de Langstraat in Vollezele rijden. " Ik ergerde mij al maanden aan de snelheid waarmee vele voertuigen langs onze woning – ter hoogte van de Spieringenberg - reden. Ik schreef een brief naar de Vlaamse Overheid die mijn vraag voor een zone 50km/u goedkeurden en het advies doorstuurden naar de gemeente Galmaarden om het politiereglement aan te passen. Na de goedkeuring door de gemeente Galmaarden,moet dit nog goedgekeurd worden door de Hogere Overheid.

Ik merkte ook op dat het zwaar vervoer is toegenomen, omdat deze via deze weg, de dagdagelijkse files op de E40 willen vermijden en omdat deze weg ook korter is. Dit zwaar vervoer brengt ook nog eens zware trillingen mee in ons huis en dat van anderen", verklaarde Kris. Om op een veilige manier zijn parking te kunnen verlaten plaatste Kris zelfs een spiegel om zodoende het aanstormende verkeer beter te kunnen zien aankomen.

Vorig jaar werd er  zelfs even een actiecomité opgericht voor meer veiligheid op de Langestraat in Spieringen. Er werd tevens een petitie met een honderdtal handtekeningen overhandigd aan de gemeente Galmaarden. " Ook deze mensen hebben ervoor gezorgd dat de bal aan het rollen werd gebracht. Heel wat mensen zullen dan ook opgelucht adem halen wanneer het straks een stuk minder snel mag in deze straat.  Ik hoop dan ook dat nadat de nieuwe borden met 50 km per uur er staan, de politie enkele snelheidscontroles zal uitvoeren. Vooral tijdens de weekdagen 'vliegen' de wagens hier tussen 5 uur en 9 uur ‘s morgens met een veel te hoge snelheid voorbij. Wij hebben soms echt schrik om onze parking voor onze woning te verlaten", vertelde Kris De Coster.
De snelheidsaanpassing in Spieringen staat op de volgende dagorde van de gemeenteraad van Galmaarden(eind maart) en men zal dit nieuwe politiereglement zeker goedkeuren”, verzekerde ons burgemeester Pierre Deneyer(CD&V). “ Wij houden in de mate van het mogelijke rekening met de noden van onze inwoners”, aldus nog de burgemeester.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mrt 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief