VOLLEZELE - Vijftig gouden jaren van Henri Spider

VOLLEZELE - Vijftig gouden jaren van Henri Spider

Editiepajot_galmaarden_spider__kopie_
Spider op de moto met zijn nieuwe cd. - foto Marc Colpaert
 
Henri Spider(67) uit Vollezele viert dit jaar zijn 50-jarige zangcarrière en brengt voor die gelegenheid een nieuwe full cd uit met als titel '50 gouden jaren'. In 2016 kreeg hij nog de Bronzen Urbanus(cultuurprijs), maar in die 50 jaar gebeurde er ook heel wat, zoals die keer dat hij samen met zijn orkest door het podium zakte, tijdens een optreden. Om zijn 50 gouden jaren te vieren stond hij op zondag met zijn nieuwe cd met een standje in Vollezele, tijdens de dag van het Brabants Trekpaard en dit vooral om zijn thuisbasis Vollezele te bedanken. Optreden gaat hij vanaf volgend jaar slechts heel sporadisch nog doen.
Het stond al vroeg in de sterren geschreven dat Hendrik Deschuyteneer met zijn artiestennaam Henri Spider het ver zou brengen in de muziekwereld. "Toen ik in Vollezele op school zat en wij met de klas moesten gaan zingen op 11 november aan het monument van de gesneuvelde soldaten, dan moest ik steeds zwijgen, omdat mijn stem er te veel bovenuit stak. Dat was niet zo leuk toen, want ik wilde heel graag zingen, maar nu achteraf gezien kan ik daar best mee lachen", begint Henri. In 1972  kwam voor hem de grote doorbraak met zijn allereerste superhit 'Kiss me', waarmee hij indertijd wekenlang in de nationale hitlijsten stond en in de toenmalige populaire TV programma’s 'Binnen en Buiten' en 'Tele Top Tien' te gast was. Door de toenemende vraag naar optredens moest Henri enkele jaren later een eigen orkest vormen, The Fellows waren jarenlang zijn begeleiders. Wat later werd hij oprichter en eigenaar van de platenfirma 'Domirecords'  in Vollezele. "Ik wilde toch wel enige zekerheid in mijn leven en daarom dat ik deze platenfirma oprichtte. In 2003 ging ik van start met de Publishing Group D & V (Deschuyteneer & Van Mouffaert), dat al sinds enkele jaren de grootste onafhankelijke muziekuitgeverij-platenfirma in België is, met het beheer van 22 platenlabels, 6 muziekuitgeverijen en een repertoire van meer dan twaalfduizend muziekproducties, waarvan meer dan 90 procent Belgisch en vooral Vlaams talent is", zegt Henri fier. Henri was doorheen de jaren meermaals terug te vinden in de hitlijsten, maar voelde zich in de eerste plaats vooral gelukkig op het podium tussen zijn muzikanten en het publiek.
De voorbije negen jaar toerde hij doorheen het Vlaamse land met de show 'De Gouden Jaren'  samen met Michel Charmant en aan deze tournee kwam onlangs een einde. "Ik ben dan dadelijk in de studio gaan werken aan mijn nieuwe full cd, die nu klaar is. De foto op de cover is trouwens van de Tollembeekse beroepsfotograaf Marc Colpaert. In de toekomst blijf ik volop actief in de showbizz als auteur, componist, producer en muziekuitgever van honderden artiesten in binnen– en buitenland. Maar de loodzware reeks optredens behoren tot het verleden. Ik voel vooral dan de dag nadien, dat ik geen 20 meer ben, al kan het wel zijn dat ik voor een occasioneel gastoptreden, bij een speciale gelegenheid, nog eens op het podium spring", zegt hij met een glimlach. Op zondag 21 oktober ging hij tijdens de dag van het Brabants Trekpaard in het centrum van Vollezele zijn nieuwe cd voorstellen en vooral zijn publiek bedanken.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2018
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 17 sep 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief