GALMAARDEN - Nieuwe damesvoetbalploeg in Tollembeek

C21

GALMAARDEN - Nieuwe damesvoetbalploeg in Tollembeek

Colpaert_galmaarden_nieuwe_vrouwenploeg_1
De dames zijn er klaar voor. - Foto Marc Colpaert
 

Vanaf volgend seizoen is Brabant een ploeg rijker. Achttien enthousiaste, sportieve meiden zullen vanaf september 2009 de blauw/witte kleuren van KFCMZ Tollembeek verdedigen in de provinciale damesreeks Vlaams-Brabant.

Aanzet tot deze uitdaging kent 2 redenen. Een eerste is de wens van een aantal ervaren speelsters om nog wat voor het plezier te voetballen zonder druk maar met vooral veel beleving van fun, fairplay en football zowel op als naast het veld. We durfden er aanvankelijk niet  op te rekenen dat het zou lukken om nog voldoende sportievelingen met dezelfde overtuiging te vinden om een ploeg te kunnen vormen, maar na enkele weken blijkt nu dat er nogal wat oprechte voetbalinteresse leeft bij de meisjes in Groot-Galmaarden.

Een tweede, absoluut belangrijk doel waarom we dit opzetten, is een toekomst garanderen voor de meisjes die bij onze jeugdjongens spelen. Meisjes mogen tot hun 15e in een jongensploeg voetballen maar moeten daarna overstappen naar de “grote” competitie. Op dit moment spelen 5 meisjes in de jeugdreeksen van KFCMZT. Dat is een mooi aandeel en misschien zelfs wel het grootste uit de streek. Met het creëren van een toekomstperspectief ook voor na hun 14e (provinciale dames mogen in de ploeg spelen vanaf 14 jaar) willen we hen alle kansen en garanties bieden om te kunnen blijven genieten van hun geliefde hobby. We hopen uiteraard dat hierdoor nog meer meisjesvoetbaltalent de weg zal vinden naar KFCMZ Tollembeek.

Misverstand ?

Uit de eerste reacties kunnen we opmaken dat sommige mensen denken dat de dames van Herne zijn overgestapt naar Tollembeek. Dit is niet het geval. Kfcmzt is geheel uit eigen initiatief opgestart en telt heel wat nieuwe beginnende speelsters in haar rangen. Dit eerste seizoen is de enige doelstelling ervaring op te doen en uit te groeien tot een team. We zien onszelf niet als concurrentie maar hopen na verloop van tijd een degelijke sportieve bijdrage te kunnen leveren aan de Brabantse provinciale damescompetitie. We wensen elke ploeg alvast veel succes het toekomende seizoen. Het was niet de bedoeling nu al sportief uit te pakken, maar aan het enthousiasme van onze toekomstige speelsters konden we niet weerstaan zodat ze nu al een paar keer trainen en op 9 mei al deelnamen aan een minivoetbaltornooitje te Pepingen. Hiermee leerden ze elkaar en het voetbal alvast wat kennen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief