GALMAARDEN - Urbanus is bezig met een nieuwe film

C21

GALMAARDEN - Urbanus is bezig met een nieuwe film

Colpaert_galmaarden_limo_urbanus_1
Urbanus met zijn nieuw vatuurke. - Foto Marc Colpaert
 

Het is zo ver Vlaanderens grootste komiek gaat weer een film maken. De dagen van ‘Loft’ als grootste kaskraker zijn geteld. Urbain speelt een garagist en een duivenmelker in het door Pruisen bezette België. Het scenario wordt geschreven door Urbanus en Frank Van Passel. De productie is in handen van productiehuis Caviar. Producenten Bert Hamelinck en Frank Van Passel streven naar het voorjaar 2010 als ideale draaiperiode. De film zal eind 2010 in de bioscoopzalen te zien zijn.

La Toujours Contente speelt zich af in het Vlaamse dorpje Slentersletse in 1917. De garagist en duivenmelker Armand Piston (Urbanus) tracht in het, door de Pruisen bezette, België te overleven. Hij is een groot bewonderaar van de Belgische autocoureur Camille Jenatzy, de eerste man ter wereld die met een voertuig sneller reed dan 100km/u. Armand Piston bouwt zijn eigen voertuig, la Toujours Contente. Na een Pruisische aanslag op zijn garage belandt Armand bij het verzet. Samen met de verzetsvrouw Euridice Degand zal hij de vijand te lijf te gaan.

Het scenario wordt geschreven door Urbanus en Frank Van Passel. De productie is in handen van productiehuis Caviar. Producenten Bert Hamelinck en Frank Van Passel streven naar voorjaar 2010 als ideale draaiperiode. De film zal eind 2010 in de bioscoopzalen te zien zijn.

Urbain Servranckx is een mond vol voor... Urbanus, en die kent natuurlijk iedereen. Urbanus zette zijn eerste stappen op het podium in 1973. De rest is geschiedenis. Muziek, theatershows, televisiewerk, films, strips, je kan het zo gek niet bedenken of Urbanus heeft het gedaan. Samen met regisseur Stijn Coninx maakte hij in 1987 de film ‘Hector’. Het werd het grootste kassucces dat de Belgische filmgeschiedenis tot dan toe gekend had. De film ‘Koko Flanel’ (de tweede film van en met Urbanus) deed het nog beter.

Op televisie scoorde Urbanus in 1990 met het spelprogramma ‘Wie Ben Ik?’ (vtm). In januari 1995 was zijn 12-delige tv-reeks ‘Genoeg Gelachen, Nu Humor’ in Vlaanderen goed voor een constante aanwezigheid in de top 5 van de kijkcijfers.

Met het nummer ‘Poesje Stoei’ had hij - na tien jaar muzikale stilte - meteen weer een nummer 1-hit te pakken. Eind jaren '90 zocht Urbanus een beetje de luwte op in zijn geliefde Tollembeek, in het Pajottenland. Maar het bloed kruipt al snel weer waar het niet gaan kan en dus kwam Vlaanderens bekendste komiek weer bovendrijven. In 2005 was hij op één te zien in zijn eigen televisiereeks ‘Urbain’. Een jaar later toont de nieuwe generatie komieken dat ze compleet ‘In De Ban Van Urbanus’ zijn, net zoals nog steeds de rest van Vlaanderen en Nederland.

In Galmaarden werd hij tot ereburger gebombardeerd en kreeg er zijn eigen standbeeld. Tijdens de inhuldiging van dit standbeeld maakte hij de opmerking dat de meeste mensen pas een standbeeld kregen als ze dood waren, hij hoopte dan ook om nog even te mogen blijven leven. Als het van Vlaanderen en zeker van de inwoners van Tollembeek afhangt zijn ze hem echt nog lang niet beu.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 dec 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief