GALMAARDEN - Het beoogd cijfer van 500 bloeddonoren niet gehaald maar toch tevreden

C21

GALMAARDEN - Het beoogd cijfer van 500 bloeddonoren niet gehaald maar toch tevreden

Editie_galmaarden_bloedgevers_2__kopie_
Christian, Cecile, Dirk en Paul tussen de bloedgevers. Foto MarcColpaert
 
Op de laatste bloedafname van 2020 kwamen 111 donors naar de grote zaal in het Baljuwhuis van Galmaarden. Ze hebben dus het vooropgesteld doel van 500 bloedzakjes niet gehaald, maar toch was voorzitter Christian Demeulder tevreden.
 
De Koninklijke Bloedgevers uit Galmaarden hadden gehoopt dit jaar, op minstens 500 bloeddonoren, maar dat zat er niet in, zeker ook door de corona viel de opkomst wat tegen. "Maar toch zijn we zeker niet teleurgesteld, op 26 november kwamen 111 donors , waaronder 4 nieuwe naar het Baljuwhuis. De 371 (vorige afnames) + 111 (vandaag)= 482 zakjes bloed. Is wel een record, maar niet ons beoogd streefcijfer van 500 ",aldus voorzitter Demeulder.
Dit ligt evenwel eerder bij het Rode Kruis dan bij hen, want ze laten maar 108 inschrijvingen,(9 bedjes/15 min, is dus maximum 108 bezette bedden voor een afname die 3 uur duurt). Ze zijn er van overtuigd dat er zich meer donors zouden aanbieden, maar als je je niet meer kunt inschrijven, via het donorportaal wegens volzet, haken er wellicht mogelijke donoren af.  Als beloning voor hun bloedgift kregen alle mensen een grote chocoladeSinterklaas,van bij Van Belle.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief