VOLLEZELE - Ferm organiseert enkele wandelingen door het Pajottenland

VOLLEZELE - Ferm organiseert enkele wandelingen door het Pajottenland

Editie_galmaarden_ferm_2__kopie_
Enkele leden van Ferm Vollezele bij een vorige activiteit.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_ferm_3__kopie_
De Ferm plek in Galmaarden. - Foto MarcColpaert
 
De corona pandemie was voor onze vrouwenbeweging Ferm de aanzet voor de  campagne 'Planttroost'. Ze openden met hun afdelingen van Ferm in Groot Galmaarden vier Troostplekken, zoals achter het oud gemeentehuis van Vollezele, de Baljuwtuin in Galmaarden, naast de Markrivier in Tollembeek en ter hoogte van het kerkhof in Herhout. Op deze plaatsen kunnen mensen troost vinden en krijgen in deze bijzondere tijden. De bloembollen die ze in het najaar geplant hebben staan momenteel volop in bloei als teken van hoop! 
We willen onze Troostplekken verder in de kijker zetten met ons project  'Troost vinden in kunst en natuur'.   Begin april zullen we de wandelparcours tussen de 4 Troostplekken in Groot Galmaarden bekend maken aan onze leden. Op iedere Troostplek zal de wandeling  die van daaruit vertrekt ook opgehangen worden en voorzien worden van een QR code zodat ook niet-leden de wandeling kunnen maken. Een wandeling kan vanaf 4,8 km tot het ganse parcours van 21 km. 
- In het weekend van 11 en 12 september 2021 wordt aan deze wandelingen een  kunstenparcours toegevoegd. We zijn ervan overtuigd dat Kunst de kracht heeft om mensen te verbinden en ook troost kan bieden. Onze ambitie is er een totaalbeleving van te maken met zowel beeldende kunst, woord, dans als muziek. 

Wij doen ook nog een oproep om een gedicht te schrijven met als thema gemis of troost. De gedichten worden langs het parcours opgehangen. Wie hiervoor interesse  heeft, mag dit per mail laten weten op: fermvollezele@gmail.com.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief