GALMAARDEN en Herne kondigen gezamenlijk het rampenplan af

C21

GALMAARDEN en Herne kondigen gezamenlijk het rampenplan af

Editie_galmaarden_water_6__kopie_
Ook in Galmaarden is het bang afwachten voor wateroverlast. - Foto Marc Colpaert
 
De gemeenten Galmaarden en Herne kondigen gezamenlijk het rampenplan af wegens de vele regen. Gisteren vielen ongeziene hoeveelheden neerslag in de regio Herne-Edingen. De gemeente Herne werd zwaar getroffen door overstromingen. Het gevolg hiervan is dat ook de gemeente Galmaarden kan getroffen worden door hoge waterstanden van de Markrivier. Het water volgt nu de natuurlijke loop van de Mark. Het is dan ook te verwachten dat de gemeente Galmaarden getroffen kan worden door de hoge waterstanden. De piek wordt verwacht rond 16 uur op woensdag 30 juni.
 
Rampenplan afgekondigd
 
De gemeenten Galmaarden en Herne hebben zonet beslist om gezamenlijk het rampenplan af te kondigen. Beide besturen volgen de situatie nauwgezet op via een gezamenlijke crisiscel. De gemeentelijke technische dienst sluit momenteel al enkele straten af en voorziet de nodige zandzakken. "Onze diensten worden in deze fase uiteraard ondersteund door politie, brandweer en civiele bescherming", zegt burgemeester Patrick Decat.
 
Noodnummer
 

Inwoners die problemen ondervinden, kunnen contact opnemen met het nummer 054/89.04.21. Hier zullen alle meldingen verzameld en behandeld worden. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief