GALMAARDEN - Komt de herbestemming van de Sint-Pieterskerk in zicht?

C21

GALMAARDEN - Komt de herbestemming van de Sint-Pieterskerk in zicht?

Colpaert_galmaarden_kerk_5
De kerk krijgt 'binnenkort' een andere bestemming. - Foto Marc Colpaert
 
Ruim 13 jaar nadat de Sint-Pieterskerk in Galmaarden door een verdwaalde vuurpijl bijna volledig afbrandde, komt de herbestemming in zicht. Binnen enkele jaren zal de kerk dan ook een nieuwe functie krijgen zoals ruimte voor een bibliotheek en een polyvalente ontmoetingsruimte.
 
De gemeenteraad van Galmaarden keurde het technisch bestek van de prijsvraag in twee fases goed, voor de selectie van een architectenteam voor de herbestemming van de Sint-Pieterskerk. In een eerste fase werd een open Europese oproep gelanceerd voor de selectie van een ontwerpteam. Haviland ondersteunde het college bij de selectie van 5 ontwerpteams uit de 10 ingediende kandidaturen.
 
De projectdefinitie bouwt voort op de richtlijnen van een haalbaarheidsstudie van team Vlaamse Bouwmeester. Binnen dat kader zal de eigenheid van het kerkgebouw bewaard blijven, maar zal het een duurzame, polyvalente ontmoetingsruimte worden. Die zal complementair zijn aan het nabijgelegen Baljuwhuis en mogelijkheden bieden voor evenementen van verenigingen, bedrijven en de gemeente.
 
Schepen Ludo Van Paepegem van de gemeente Galmaarden is tevreden over de aanpak van Haviland in dit dossier: “Wie het project volgt, heeft gezien dat de begeleiding door Haviland degelijk is en dat we momenteel planmatig en oordeelkundig voortwerken.” Het bestuur wil er alvast een echte ‘place to be’ van maken, zowel voor de eigen inwoners maar ook tot ver buiten de gemeentegrenzen. 
 
Voor de inwoners van Galmaarden is het nu afwachten welk voorstel het zal halen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 14 sep 2021
Marc Colpaert | 11 sep 2021

archief