GALMAARDEN - Nog meer werken op de gewestweg N272 vanaf de Kapellestraat tot kapper Etienne

C21

GALMAARDEN - Nog meer werken op de gewestweg N272 vanaf de Kapellestraat tot kapper Etienne

A_img_20210724_170411
Opnieuw hinder voor het doorgaand verkeer.- Foto Marc Colpaert
 
Vanaf 2 augustus tot eind augustus wordt de Kapellestraat (N272) volledig afgesloten voor het autoverkeer tussen de Hoogstraat en Watermolenstraat voor het autoverkeer. De werken op het stuk van de gewestweg tussen het gemeentehuis van Galmaarden en het kruispunt van de Hoogstraat zijn nog maar pas beëindigd!en daar is er alweer andere hinder. Op 2 augustus start de volgende fase van de werken, tussen de Hoogstraat en kapper "Etienne". Ook op het kruispunt van de Hoogstraat zal in augustus en september gewerkt worden. In het najaar zullen we ook nog verderop, tussen de kruispunten van de Kapelledreef en de Bosstraat werken, maar daar heeft de aannemer nog geen planning voor opgemaakt.
Wegen en Verkeer vernieuwt in de zomer en het najaar van 2021 de verharding van de rijweg van de gewestweg N272. Het gaat meerbepaald over het vijfhonderd meter lange stuk tussen het gemeenteplein en kapper "Etienne". We maken van de gelegenheid gebruik om ook de voetpaden een onderhoudsbeurt te geven, fietssuggestiestroken aan te leggen en het kruispunt van de Hoogstraat veiliger te maken. De werken worden in fasen uitgevoerd. 
De betonplaten van de rijweg worden opgebroken en vervangen door een asfaltverharding. Dat betekent minder geluidshinder en meer rijcomfort voor fietsers en automobilisten. 
Het kruispunt van de Kapellestraat en de Hoogstraat wordt veiliger gemaakt. Het wordt na de werken compacter - en daardoor overzichtelijker - en we leggen  dwars over de Hoogstraat een veilige oversteekplaats aan voor de voetgangers. 
 
Wegen en Verkeer legt fietssuggestiestroken aan om de aandacht van automobilisten voor de fietsers te verhogen. Waar die fietssuggestiestroken precies aangelegd worden, moet Wegen en verkeer nog bespreken met het gemeentebestuur van Galmaarden. Ten slotte krijgen ook nog de voetpaden op het tweehonderd meter lange stuk tussen de Hoogstraat en de inrit van de school ter hoogte van de Watermolenstraat, in de rijrichting van Sint-Paulus, een onderhoud. 

Vanaf 2 augustus tot eind augustus wordt de Kapellestraat (N272) volledig afgesloten voor het autoverkeer tussen de Hoogstraat en Watermolenstraat voor het autoverkeer. Op het kruispunt met de Hoogstraat zal de afslagstrook voor het verkeer dat vanuit de Hoogstraat rechts de Kapellestraat indraait, ingenomen worden. Automobilisten kunnen wel nog vanop Marktplein de Hoogstraat inrijden en omgekeerd zullen ze ook nog vanuit de Hoogstraat Marktplein links kunnen indraaien. De Watermolenstraat blijft open voor het plaatselijke verkeer. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via Viane, Herhout en Herne. De bewoners met woningen tussen de Hoogstraat en Watermolenstraat kunnen enkele dagen hun oprit niet bereiken. Dit zal in de eerste week van augustus zijn en op 9 en 10 augustus. Meer informatie over deze werken kan men vinden via Wegen en Verkeer Vlaams Brabant  016/66.57.50. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 aug 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 14 sep 2021

archief