GALMAARDEN - Update!! Heel wat mensen krijgen plots een wel heel dure waterfactuur

C21

GALMAARDEN - Update!! Heel wat mensen krijgen plots een wel heel dure waterfactuur

Editie_galmaarden_water_8__kopie_
Je kijkt best je waterfactuur na. Illustratiebeeld marc Colpaert
 
Heel wat mensen uit Tollembeek moesten even in hun ogen vrijven toen ze hun jaarlijkse afrekeing kregen van de Watergroep. Er was blijkbaar iets verkeerd gelopen in de afrekening, want sommige mensen moesten plots tot 500 euro extra betalen. Goede raad van tante Kaat, kijk uw factuur twee keer na, ondertussen heeft De Watergroep ook het licht gezien.Hieronder leest u hun reactie.
 
 
 
Ondertussen weten we dat door een technische fout, de factuur namelijk geen rekening houdt met het aantal gedomicilieerde personen in 2020. Hierdoor kregen sommige klanten onterecht geen of onvoldoende korting op het vastrecht én werd waterverbruik sneller aan het (duurdere) comforttarief aangerekend. Daardoor vallen een aantal waterfacturen dus foutief duurder uit. Woon je in één van deze straten in Galmaarden: Flieterkouter, Haagstraat, Heerebeek, Herhout, Hollestraat, Ketelbaan, Meloketse, Molenveldbaan, Nemerkendries, Poefketse, Sint Leonardus, Smeedries of Zeuningenstraat en kreeg je onlangs een factuur van De Watergroep? Dan krijg je binnenkort een annulering (creditnota) van de foute factuur én een nieuwe correcte factuur in jouw brievenbus of mailbox. Je hoeft enkel de nieuwe factuur te betalen. 
 
Reactie van De Watergroep
 
Het klopt dat een aantal klanten contact hebben opgenomen met de vraag of er een vergissing gebeurd was bij de afrekening van hun waterfactuur. Op basis daarvan hebben we meteen een extra controle gedaan en ontdekt dat we voor een deel van Galmaarden niet de juiste gegevens van het Rijksregister hebben doorgekregen.  
 
Door deze technische fout houdt de factuur geen rekening met het aantal gedomicilieerde personen in 2020. Hierdoor kregen sommige klanten onterecht geen of onvoldoende korting op het vastrecht én werd waterverbruik sneller aan het (duurdere) comforttarief aangerekend. Daardoor vallen een aantal waterfacturen dus foutief duurder uit. Het is onze hoogste prioriteit om dit probleem zo snel mogelijk recht te zetten.  
 
De klanten die een foutieve afrekening kregen hoeven zelf niets te doen, zij hoeven enkel de nieuwe factuur te betalen die ze begin volgende week in de bus krijgen. Indien de klanten de factuur al betaald hebben, stort De Watergroep hen zo snel mogelijk het bedrag dat ze eventueel te veel betaalden terug. 
 
We hebben eerder deze week zelf contact opgenomen met de gemeente Galmaarden om gezamenlijk te communiceren over dit voorval. De gemeente Galmaarden communiceerde intussen deze informatie via hun gemeentelijke kanalen naar de betrokken inwoners. 
 
De Watergroep verontschuldigt zich voor dit ongemak. De technische fout werd intussen rechtgezet zodat de volgende afrekening vlekkeloos verloopt. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 aug 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief