GALMAARDEN - Henk wilde weten hoeveel een gemeenteraad streamen juist kost aan de gemeente

C21

GALMAARDEN - Henk wilde weten hoeveel een gemeenteraad streamen juist kost aan de gemeente

Colpaert_galmaarden_kopfoto_henk_goegebuer_1
Henk Goegebuer.- Foto Marc Colpaert
Tijdens de jongste gemeenteraad kwamen de gemeenteraadsleden gewoon samen in het Baljuwhuis om er de punten te bespreken. Gemeenteraadslid Henk Goegebuer(GB.G) wilde wel eens weten hoeveel het aan de gemeente kost om een gemeenetraad online te gooien. Want als je deze online kan volgen, dan zijn er veel meer mensen, soms 60 tot 70 mensen, die de raad kunnen volgen, dan die mensen(die men vandaag op 1 hand kan tellen) hier nu naar de gemeenteraad komen luisteren. (Er waren vier personen aanwezig,red.)
 
Livestream dient voortaan de norm te zijn voor elke gemeenteraad. 
 
 
Voor het eerst in maanden, ging de gemeenteraad van 28 september 2021 weer “fysiek” door in de ruime Baljuwzaal van het Baljuwhuis te Galmaarden. Nu het corona-virus stilaan bedwongen wordt, verheugt de GB.G-fractie zich over de ‘terugkeer-naar-het-normaal’. "Er gaat niets boven het voeren van debat, woord en wederwoord, vragen stellen en antwoorden formuleren, bij rechtstreekse confrontatie eerder dan voor een digitaal scherm.  
Bij deze ‘terugkeer’ dient wél een kanttekening te worden geplaatst voor onze bevolking : Het aantal ‘volgers’ ligt digitaal aanzienlijk hoger dan het aantal toeschouwers op een fysieke gemeenteraad. 
Het komt dus het gemeentelijk beleid ten goede wanneer de belangstelling voor hun democratisch verkozen raadsleden hoog ligt", aldus Henk Goegebuer.
 
De GB.G-fractie is dan ook voorstander dat een fysieke gemeenteraad wordt opgenomen en rechtstreeks wordt gelivestreamd voor onze bevolking. Zij stelde daar eerder ook al vragen over, doch bij de meerderheid wordt enige aarzeling genoteerd omdat oog moet worden gehouden met het prijskaartje.
 
Zo werden, door de administratie al enkele offertes opgevraagd, maar de GB.G-fractie dringt o.m. ook aan op een berekening van wat een digitale gemeenteraad tijdens de corona heeft gekost. 
 
Het rechtstreeks volgen van een gemeenteraad is een meerwaarde en heeft een democratisch terugverdieneffect op lange termijn. Het beleid maakte onlangs keuze voor de aanleg en ingebruikstelling van twee padel-terreinen dat ook een bepaalde prijs (+ € 100.000) waard was, exclusief terugverdieneffect. Eén en ander verdient dus een grondig debat.  
 
l
 
 
 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief