GALMAARDEN/ GERAARDSBERGEN - Bikeaid opnieuw thuis

C21

GALMAARDEN/ GERAARDSBERGEN - Bikeaid opnieuw thuis

Colpaert_galmaarden_bikeaid_terug_1
De mannen van Bikeaid zijn erin geslaagd. - Foto Marc Colpaert
 

Een groepje fietsers van Bikeaid fietsten voor het goede doel op tien dagen van Tsjernobyl naar Galmaarden, over een afstand van 2.500 km. De opbrengst van deze fietstocht - ongeveer 50.000 euro - gaat integraal naar de actie ‘Kom op tegen Kanker’. Op 31 mei kwamen deze moedige fietsers aan op de benefietfuif van Pajot Blues in Galmaarden.

Bikeaid is het eerste cyclo- en granfondo team van ons land en bestaat uit fietsfanaten uit het Pajottenland die zich sociaal en sportief willen engageren ten voordele van de strijd tegen kanker. Op 21 mei vertrokken ze per fiets vanuit Tsjernobyl richting Galmaarden, over een afstand van 2.500 km.

“ In tien dagen tijd reden wij meer dan 2.500 km van Tsjernobyl naar Galmaarden”, vertelde één van de deelnemers Roel Bruylandt. “ De eerste dagen was het loodzwaar en reden wij alleen op karakter de 250 km per dag. Op een bepaalde dag was het zo hard aan het regenen, dat zelfs de auto’s langs de kant gingen staan, onze groep stopte niet maar reed gewoon verder. “ De zwaarste rit”, aldus Roel, “ was zonder twijfel de rit over een afstand van 315 km, met heel de tijd wind op kop en regen dat met bakken uit de hemel viel. Het was een half mirakel dat er die dag niemand afstapte of van zijn fiets viel”.

De mensen van Bikeaid uit Viane (Geraardsbergen) waren zeer tevreden over de plaatselijke bevolking. Op sommige plaatsen werden ze ontvangen als helden en was er heel veel persbelangstelling. “ Wij hadden echt niet te klagen, we werden zelfs ontvangen bij Marc Vinck de Belgische ambassadeur in Oekraïne. Deze laatste zorgde ervoor dat het vlot verliep bij de grensovergang tussen Oekraïne en Polen”, zei Bruylandt.

In totaal reden 11 personen de afstand Tsjernobyl-Galmaarden, er waren gelukkig geen ongelukken, wel enkele platte banden maar dat was normaal over deze wegen. “ Soms dachten wij dat we bezig waren in de hel van het Noorden(Parijs-Roubaix) te rijden, zo erg was het”, verklaarde Roel.

Door deze gesponsorde fietstocht kan de vereniging Bikeaid straks ongeveer 50.000 euro schenken aan de actie ‘Kom op tegen Kanker ‘. En de actie gaat verder, bikeaid is nog lang niet afgelopen. Meer informatie over deze tocht kan men vinden op www.bikeaid.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief