GALMAARDEN - Ilva of Haviland uitbater containerpark

C21

GALMAARDEN - Ilva of Haviland uitbater containerpark

Colpaert_galmaarden_nieuw_containerpark_1
Een blik op het nieuwe containerpark. - Foto Marc Colpaert
 

Wie het nieuwe nog te openen containerpark van Galmaarden mag beheren Ilva of Haviland staat vandaag nog niet vast. De gemeente Galmaarden heeft nu aan de gemeenteraad gevraagd of ze groen licht kregen om bijkomende onderhandelingen te voeren met het Oost-Vlaamse Intergemeentelijke Ilva. Volgens Open Vld zou een overstap naar Ilva de gemeente heel wat geld kosten

Binnen enkele weken of maanden opent het nieuwe containerpark in de Brusselstraat in Galmaarden haar deuren. Momenteel zijn er onderhandelingen bezig tussen de gemeente Galmaarden en de intercommunale Haviland, deze laatste staat nu al in voor de ophaling van de verschillende fracties zoals papier, restafval, PMD en grof huisvuil. Toevallig kwam de gemeente Galmaarden in contact met de diensten van Ilva , wat ze daar vertelden leek hun zo veelbelovend, dat ze meer info wilden inwinnen over de werking van deze organisatie Ilva (ILvA is het Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor milieu Land van Aalst, waarbij vooral 12 gemeenten uit Oost-Vlaanderen en Liedekerke een samenwerking nastreven en eenzelfde afvalbeleid voeren.) Burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) vroeg de mensen van de gemeenteraad of ze verder mochten onderhandelen met Ilva om te onderzoeken wat het beste is voor de gemeente Ilva of Haviland. “ Ik denk dat de gemeente goed moet nagaan welke kosten ze zullen betalen bij het verbreken van de contracten met Haviland”, aldus gemeenteraadslid Willy Schollaert(Open Vld). “ Er moet al een boete betaald worden van 140.000 euro, tel daar nog eens een bedrag bij van 36.000 euro per jaar gedurende vijftien jaar( de duurtijd van het huidige contract) en dan weet men wat een eventuele verbreking van het contract de gemeente zal kosten”, verduidelijkte Schollaert.

Er werd dan toch beslist om de onderhandelingen met Ilva verder te zetten. “ De toekomst zal moeten uitwijzen wat het beste en het goedkoopste is voor onze gemeente Haviland of Ilva”, besloot Deneyer.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief