VOLLEZELE - De RVT De Zwaluw in Vollezele maakt gebruik van het Watcherr systeem

C21

VOLLEZELE - De RVT De Zwaluw in Vollezele maakt gebruik van het Watcherr systeem

Editie_galmaarden_de_zwaluw_1__kopie_
Enkele hoofdrolspelers in dit verhaal: Nikolai, André, Dieter en Saskia.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_de_zwaluw_2__kopie_
Denise Lumen heeft al het nieuwe uurwerk om de pols.- Foto Marc Colpaert
 
Sinds vandaag kan  het RVT De Zwaluw in Vollezele gebruik maken van het Watcherr systeem. Met dit systeem is het mogelijk om de bewoners van het RVT nog beter op te volgen en dit zowel medisch als waar ze zich lichamelijk bevinden. Het nieuwe systeem is een combinatie van een oproepsysteem en een monitoringssysteem. En gelukkig voor de bewoners zullen ze voor het gebruik van dit nieuwe systeem geen extra kosten moeten betalen.
Op maandag 25 april werd de officiële ingebruikname van het Watcherr systeem doorgevoerd in het RVT De Zwaluw in Galmaarden. Het Belgische innovatieve Watcherr systeem, dat in het buitenland reeds meervoudig werd gelauwerd, heeft als doel de zorg efficiënter te maken, maar ook beter en warmer, met aandacht voor zowel patiënt/bewoner als zorgverstrekker. 
Het was Nikolai Stevens, CEO van Watcherr, die de bal aan het rollen bracht. Samen met spoedarts André Buysse en de mensen van CuraCare Dieter Verherstraeten en Saskia Deneyer, die het beheer doen van De Zwaluw, werd het systeem uitgerold in Vollezele. In de eerste plaats moest er voor gezorgd worden dat overal in elke kamer van de 84 bewoners wifi was. Er werden dan ook heel wat kilometers nieuwe kabels aangelegd. Vandaag hebben ze nu één sysyeem  voor het bellen, de registratie en de noodoproepen, dat zorgt er voor dat de gemoedsrust voor de mensen die hun familieleden in De Zwaluw moeten achterlaten, enorm de hoogte in gaat. Door gebruik te maken van een horloge bij de bewoners - op bijgaande foto heeft Denise Lumen er al eentje aan - bestaat zelfs de mogelijkheid - door de nodige monitoring - dat het systeem alarm slaat, zelfs als de persoon in kwestie niet meer in staat is om zelfs hulp te roepen. Wie een horloge draagt kan ook steeds gevolgd worden. Belangrijk natuurlijk, want in elk rusthuis is het wel eens het geval dat ze iemand kwijt zijn en dan is het gemakkelijk om na te gaan waar Lowie, Jef of Francine uithangt. Daarnaast werd ons verzekerd door de mensen van CuraCare dat dit nieuwe systeem er niet voor zal zorgen dat de dagprijs de hoogte in gaat. Wie interesse heeft, er zijn nog steeds plaatsen vrij in De Zwaluw zo gaf directeur Saskia Deneyer ons mee. Meer informatie over dit nieuwe systeem kan u steeds terugvinden op de website: www.watcherr.com.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief