GALMAARDEN - Natasja Nagels zet haar tuin open dit weekend

C21

GALMAARDEN - Natasja Nagels zet haar tuin open dit weekend

Bloemen_madeliefjes
Illustratiebeeld. Foto Marc Colpaert
 

Natasja Nagels uit de Bruinsbroekstraat 24 in Galmaarden zet haar tuin open dit weekend(25en 26 juni). Dit is een initiatief van Open Tuinen met de medewerking van ondermeer de Landelijke Gilden. Tuin van de toekomst en Open tuinen zijn initiatieven van Landelijke Gilden. Is jouw tuin klaar voor de toekomst? Het wijzigend klimaat vraagt om een andere aanpak van tuinieren. Via Open tuinen tonen deelnemers hoe ten volle van de tuin te genieten maar hem ook klimaatbestendig te maken. Het domein is gelegen in een rustig landbouwgebied, heuvelachtig en grillig van vorm. Veel wandelwegen leiden naar verschillende hoekjes. In deze gevarieerde tuin vind je een vijver, bosje, fruitbomen, bloemenperken, moestuin en kippen. De natuur gaat zijn gang maar wordt hier en daar ook bijgestuurd. Deze tuin is deels toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

Tuin van de toekomst - Schaduw

In deze tuin worden geen herbiciden noch pesticiden gebruikt. Door de variatie aan planten worden plagen ingeperkt. Alle organische materialen worden op het domein verwerkt, onder andere om te composteren, maar ook om de bodem tegen uitdrogen te behoeden. Onder de talrijke bomen is het heerlijk vertoeven op warme dagen. Dit is een stukje natuur om in alle rust van te genieten.

 

Praktische info: De tuin van Natasja Nagels is een ecologische tuin met een oppervlakte van 1,5 hectare. Leeftijd van de tuin is 6 jaar. Eigen creatie, extra's deels rolstoeltoegankelijk, adres Bruinsbroekstraat 24 in Galmaarden. De toegang is gratis van 10 tot 18 uur.

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief