VOLLEZELE - Na het zingen gaat Henri Spider nu ook de weg op als kunstenaar

C21

VOLLEZELE - Na het zingen gaat Henri Spider nu ook de weg op als kunstenaar

Editie_galmaarden_spider_2__kopie_
Henri bij twee van zijn werken.- foto Marc Colpaert
 
Hendrik Deschuyteneer beter gekend in het Pajottenland als zanger Henri Spider heeft een passie van vele jaren terug opgenomen en is beginnen te schilderen. Op zondag stelde hij enkele schilderijen tentoon in het Hey Hof in Vollezele. Wij gingen in ieder geval een kijkje nemen. Hendrik Deschuyteneer is geboren en getogen in Vollezele (71) Hij kreeg in de jaren ’70 plots nationale belangstelling als zanger-entertainer onder zijn  artiestennaam ‘Henri Spider’ . Behalve zijn vele podiumwerk is hij vooral zeer gegeerd als componist en auteur. Hij schreef ondertussen honderden liedjes voor enorm vele Vlaamse en buitenlandse artiesten, alsook instrumentale werken voor orkesten en solisten. Ondertussen worden al  zijn muzikale creaties wereldwijd verspreid via de internationale muziekverdelers zoals  Spotify, iTunes, Apple, Deezer …..enz. 
Minder bekend is dat Hendrik al sedert 1968 portretten schilderde met olieverf op doek.  In 1979 kreeg hij zodanig vele opdrachten voor muziekcomposities dat hij de schildersezel  opzij moest schuiven. Doordat hij onlangs zijn jarenlange tournee als zanger-entertainer stopzette kwam er tijd  en goesting om de opgeborgen penselen weer te voorschijn te halen. De dag van vandaag schildert hij abstracte werken die een verhaal vertellen of een bepaald gevoel weerspiegelen. Muziek componeren en schilderen is voor Hendrik exact hetzelfde omdat hij van oordeel  is dat zowel een liedje als een schilderij vanuit het hart moeten komen en gevoel en  sentiment moeten overbrengen naar het publiek toe. 
Dat bracht hem onlangs op het idee om tegelijkertijd een schilderij + een klassiek  muziekstuk te componeren die allebei hetzelfde gevoel weergeven en dezelfde naam  kregen. Beide artistieke creaties geven dezelfde emotie weer en versmelten als het ware  met elkaar. Behalve het ‘gevoel’ bevatten schilderij en de muziekcompositie dezelfde merkbare en  hoorbare elementen. Beiden dragen als naam ‘Maraganda’ waarvan de klassieke muziekuitvoering te horen is  op alle belangrijke internationale internet portals. 

Verder blijven componeren, schrijven en schilderen is hetgeen Hendrik graag wil doen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief