GALMAARDEN - Project veilige schoolomgevingen gaat in uitvoering

C21

GALMAARDEN - Project veilige schoolomgevingen gaat in uitvoering

Editie_galmaarden_bergstraat_2__kopie_
De Bergstraat wordt straks éénrichtingsverkeer.- Foto marc colpaert
 

Tijdens het zomerverlof zal de technische dienst van het lokaal bestuur, voor de schoolomgevingen van de GBS Galmaarden (Hoogstraat), GBS Herhout (Winterkeer), GBS Tollembeek (Hernestraat) en het Sint-Catharinacollege (Bergstraat), de nodige aanpassingen aan de verkeersborden uitvoeren. Deze werken zullen, onder voorbehoud van de weersomstandigheden, half augustus klaar zijn. 

Wegmarkeringen en fietssuggestiestroken in de schoolomgevingen

 

Ondertussen zal een aannemer wegmarkeringen aanbrengen in deze vier schoolomgevingen. Er worden ook fietssuggestiestroken voorzien in de Hoogstraat, de Kapellestraat, de Winterkeer en de Hernestraat. Deze werken worden voorzien vanaf 2 augustus en zullen een week in beslag nemen, onder voorbehoud van de weersomstandigheden. Deze werken zullen enige verkeershinder met zich meebrengen. Voor de werken in de Hoogstraat, de Kapellestraat en de Winterkeer zal er gewerkt worden met omleidingen. In de Hernestraat zullen er verkeerslichten geplaatst worden. De weg zal telkens voor slechts een paar uur moeten worden afgesloten, gezien de snelle droogtijd van de verf. De hinder zal dus van korte duur zijn en slechts een kleine impact hebben.

Bergstraat wordt éénrichtingsverkeer

In de Bergstraat wordt er geen omleiding voorzien, gezien de beperkte verkeershinder dat de wegmarkeringen met zich meebrengen. Voor de Bergstraat geldt vanaf dan de regeling voor éénrichtingsverkeer: Gemotoriseerd verkeer zal nog enkel toegelaten zijn komende vanaf het kruispunt van de Bergstraat met de Watermolenstraat/Stationsstraat in de richting van het centrum. Fietsers zullen nog steeds in beide richtingen worden toegelaten en vanaf dan ook gebruik kunnen maken van de fietsstraat.

In een fietsstraat mag je met de auto inrijden, maar je mag er niet sneller rijden dan 30 km/u. Je mag er met de auto of andere motorvoertuigen geen fietsers inhalen.Een exacte datum van uitvoering kan nog niet worden meegegeven. Dit wordt later via de gemeentelijke website en Facebookpagina gecommuniceerd.We zullen voor deze aanpassing extra aandacht vestigen op de gewijzigde verkeerssituatie, bij het inrijden van de Bergstraat vanaf het centrum, door tijdelijke signalisatie te plaatsen.

Fietssuggestiestroken in de Repingestraat en de Bakkerstraat

Recent heeft het lokaal bestuur ook beslist om de Repingestraat en de Bakkerstraat te voorzien van fietssuggestiestroken. Dit zal gebeuren door het aanbrengen van een fietslogo met een pijl op regelmatige tussenafstand over de volledige Repingestraat vanaf de N272 tot aan de kasseien ter hoogte van de Congobergstraat en voor de Bakkerstraat vanaf de Repingestraat tot het Oudstrijdersplein. Voor het aanbrengen van de fietslogo’s met pijl zal geen omleiding nodig zijn omdat de weg niet moet worden afgesloten.

Het kruispunt van de Repingestraat met de Repekouter/Ezelveldstraat wordt eveneens uitgerust met fietssuggestiestroken. Hier werd gekozen voor een okerkleurige strook om het kruispunt extra te accentueren. De aannemer zal deze wegmarkeringen gelijktijdig aanbrengen met het uitvoeren van de wegmarkeringen in het project ‘veilige schoolomgevingen’. Voor de uitvoering hiervan zal het kruispunt slechts kortstondig afgesloten worden. Aangezien de impact op het verkeer minimaal zal zijn, wordt er geen omleiding voorzien. 

 

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024
Marc Colpaert | 21 feb 2024

archief