GALMAARDEN - Het is gelukt de gemeente gaat een gebouw aankopen in het centrum

C21

GALMAARDEN - Het is gelukt de gemeente gaat een gebouw aankopen in het centrum

A_galmaarden_woning_te_koop
De woning uiterst rechts gaat de gemeente aankopen.- Foto Marc Colpaert
 
De gemeente Galmaarden gaat een handelszaak aankopen in het centrum van de gemeente. Met als doel om extra parkeerplaatsen te creeëren in het centrum. Deze parkeerplaatsen zijn momenteel een 'hot item' want door de werken aan de kerk zouden op termijn minstens 20 parkeerplaatsen verdwijnen. Heeft eerste schepen Ludo Persoons het witte konijn uit zijn hoed getoverd als oplossing voor het parkeerprobleem, hopelijk wel, de eerste stap de ankoop is in ieder geval in orde?
 
Heel wat handelaars uit het centrum van Galmaarden kijken met argusogen uit naar de plannen rond de kerk van Galmaarden. Hierdoor zouden er op termijn ongeveer 20 tot 25 parkeerplaatsen kunnen verdwijnen. En als men weet dat er vandaag al op sommige dagen er een tekort is aan parkeerplaatsen in het centrum, wel dan weet je dat met reden heel wat handelaars, stilaan met hun handen in hun haar zitten. Maar sinds kort staat een vroegere handelszaak in het centrum van Galmaarden te koop, beenhouwerij  van Romain. Deze woning staat kort bij het gemeentehuis - er staat nog één woning tussen - en belangrijk detail, de tuin van deze handelszaak ligt naast de parking van het OCMW-gebouw achter het gemeentehuis. De kans dus om er voor te zorgen dat er extra parkeerplaatsen bijgemaakt worden en dat er eventueel een ontsluiting komt van deze parkeerplaats. Wij laten schepen Ludo Persoons even aan het woord. "Begin mei was er een gesprek met de eigenaar van de vroegere beenhouwerij op het Marktplein. De eigenaar vertelde dat hij plannen had om het te koop zetten. Omdat dit pand met grote tuin grenst aan de parking van het gemeente- en sociaal huis(OCMW) is dit voor de gemeente een interessante piste, in verband met de toekomstige plannen die we willen realiseren als bestuur. Gezien het nu officieel te koop staat en een aankoop een gemeenteraadsbeslissing is gaan we het agenderen op de gemeenteraad van 26/07", aldus schepen Ludo Persoons. 

"Ondertussen kreeg de gemeente tijdens de gemeenteraad groen licht voor de aankoop van dit gebouw. Op 23 augustus komt er een extra gemeenteraad voor de aankoop van dit gebouw", zegt schepen Persoons. De prijs werd niet vrijgegeven 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jul 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 20 jun 2024

archief