GALMAARDEN - Bloedgevers slagen er in om meer dan 500 bloedgiften in te zamelen dit jaar en dat is een record

C21

GALMAARDEN - Bloedgevers slagen er in om meer dan 500 bloedgiften in te zamelen dit jaar en dat is een record

Editie_galmaarden_bloedgevers_3__kopie_
Carine kreeg een taart omdat ze de 500 ste was.- Foto Marc Colpaert
 
Kom bloed geven en zorg voor een nieuw record met 500 bloeddonaties zo schreven wij onlangs op de website van editiepajot en kijk, vandaag kunnen de mensen van de Koninklijke Vereniging van Vrijwillige Bloedgevers van Gamaarden met heel veel trots melden dat ze er ruim in geslaagd zijn. In totaal kwamen in 2022 zomaar eventjes 514 mensen bloed doneren. Carine Pletinckx uit Galmaarden was de nummer 500 en daarnaast kwam ze ook al 50 keer bloed doneren, ze kreeg zelfs een taart mee naar huis.
 
 
In 2020 slaagden de vrijwillige bloedgevers uit Galmaarden er in om op 1 jaar tijd zowat 482 bloedgiften in te zamelen. Dit jaar hoopten ze om de kaap van 500 bloedgiften te halen. Het was al een tijdje de grote droom van voorzitter Christian Demeulder om 500 bloedgiften in één jaar in te zamelen. "In 2020 behaalden wij al eens 482 bloedgiften en toen wist ik dat de kaap van 500 haalbaar was. Natuurlijk is het niet simpel met al de nieuwe regels om zomaar eventjes 500 mensen te overtuigen om bloed te komen doneren. Maar wij verwennen onze mensen zo goed dat we er dit jaar toch  in geslaagd zijn",aldus een uiterst tevreden en lachende voorzitter.
 
 

Alvorens de bloedafname van start ging stond de teller op 391 bloedgiften, dus moesten er nog minstens 109 mensen komen bloed geven. Ook nu werden alle mensen verwend met een drankje en een lekkere mattentaart. En dus werd het rond de klok van 20 uur al vlug duidelijk dat de kaap van 500 met gemak zou behaald worden. Geen 109 maar 123 mensen kwamen bloed geven,waarvan Carine Pletinckx de nummer 500 was. Carine begon met bloed geven toen haar vader ziek werd en is het blijven doen. Ze kreeg naast een fles cava en een taart ook nog een extra geschenk omdat ze al 50 keer kwam bloed geven.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 dec 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief