Hilde Demecheleer is sinds kort de nieuwe cultuurfunctionaris van GALMAARDEN

C21

Hilde Demecheleer is sinds kort de nieuwe cultuurfunctionaris van GALMAARDEN

Colpaert_galmaarden_demecheleer_1
Hilde Demecheleer op zoek naar cultuur. - Foto Marc Colpaert
 

Hilde Demecheleer is sinds kort de nieuwe cultuurfunctionaris van Galmaarden. Ze wil eraan werken om de cultuur in Galmaarden meer toegankelijk te maken voor haar inwoners. Verder moet het Baljuwhuis de cultuurtempel worden van Galmaarden.

“Het is mijn taak om de uitvoering van het cultuurbeleidsplan mee te ondersteunen, uit te voeren en te bewaken. Het cultuurbeleidsplan biedt hele mooie kansen naar het uitbouwen van de cultuur in Galmaarden”, vertelde Hilde Demecheleer. Het ondersteunen van de lokale cultuurverenigingen is zeer belangrijk, omdat wat van onderuit leeft de meeste kracht heeft.” Ik wil de cultuur in Galmaarden ook meer toegankelijk maken naar de inwoners, door het nemen van een aantal initiatieven maar alles zal zeer geleidelijk aan gebeuren. Een initiatief vastleggen is vlug gedaan maar er moet ook eerst een organisatie op poten worden gezet die dragend is voor de toekomst”, benadrukte Hilde.

Naar de toekomst toe wil ze volgende initiatieven realiseren:culturele uitspattingen voor specifieke doelgroepen organiseren: zoals daar zijn jeugd, gehandicapten en senioren, erfgoed bewaren en bekend maken naar de inwoners toe, en tentoonstellingsruimte voorbehouden voor plaatselijke kunstenaars.

“Als onderliggende doelstelling wil ik dat het Baljuwhuis vooral een ontmoetingsplaats wordt voor culturele evenementen en niet verder uitgebouwd wordt als een feestzaalcomplex. Wel ben ik voorstander om in rustige perioden deze activiteiten wel toe te laten zolang ze geen hinder vormen voor de cultuur”, aldus kersvers diensthoofd Socio-culturele zaken Hilde Demecheleer.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief