NINOVE - Verzekeraars realiseren in Ninove mee het grootste bosuitbreidingsgebied

C21

NINOVE - Verzekeraars realiseren in Ninove mee het grootste bosuitbreidingsgebied

A_bos_5
Ingezonden foto
 

DKV Belgium en ERGO Insurance planten duizend nieuwe bomen. Duizend bomen komen er aanstaande vrijdag bij op de teller in Ninove. DKV Belgium en ERGO Insurance zullen er letterlijk een stukje van onze toekomst verzekeren door het aanplanten van een eigen bedrijfsbos. De specialisten in private gezondheidsverzekeringen en in levensverzekeringen zullen er een halve hectare bos aanplanten en helpen zo het voor Vlaanderen grootste bosuitbreidingsgebied mee te realiseren. De verzekeraars werken hiervoor samen met Forest Fwd, gespecialiseerd in de realisatie van bedrijfsbossen.  

Het nieuw aan te planten bos bevindt zich vlakbij de dorpskern van Sint-Antelinks en sluit aan bij het pittoreske geklasseerde landschap rondom Hof te Tortelboom. De voorbije twee decennia verdwenen er stukje bij beetje landschapselementen, maar DKV Belgium en ERGO Insurance werken in dit verhaal mee aan “Operatie Natuurherstelling”. In totaal komt er zo vijf hectare nieuw bos bij, waarvan een deel de voorbije tijd werd aangeplant. De twee verzekeraars nemen vrijdag alvast een halve hectare, oftewel ruimschoot duizend bomen, voor hun rekening. 

 

 

 

Voor DKV Belgium en ERGO Insurance is het een kwestie van verantwoordelijkheid nemen. 

 

“Met dit duurzame partnership op lange termijn versterken we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en onze inspanningen om bij te dragen tot het Belgische ecosysteem”, vertelt Silke Lautenschläger, CEO van DKV Belgium - ERGO Insurance. “Uiteraard willen we hiermee onze schouders zetten onder de strijd tegen de klimaatopwarming, maar minstens even belangrijk is het zaadje dat we hiermee planten in de hoofden van de mensen. Dit prachtig stuk natuur kan er mede voor zorgen dat we met z’n allen de natuur weer ontdekken en leren appreciëren.”

 

Bondgenoten in strijd tegen klimaatopwarming

De vallei van de Beverbeek van Ninove over Outer, Nederhasselt, Aspelare tot Sint-Antelinks is alvast een bijzonder aantrekkelijk landschap. Natuurpunt, die eigenaar van de grond is, realiseert hier het voor Vlaanderen grootste bosuitbreidingscomplex. Ninove krijgt er zo op relatief korte termijn een extra bosoppervlakte ter grootte van de helft van het Neigembos bij. Het deel dat bebost wordt door DKV Belgium en ERGO Insurance heeft een eeuwenoude historiek en stond al op de kaarten van Graaf de Ferraris uit 1771.         Forest Fwd, de onderneming die gespecialiseerd is in de realisatie van bedrijfsnatuur, overtuigde zowel vorig jaar als dit jaar diverse bedrijven om mee te stappen in het Ninoofse bosuitbreidingsplan.

 

“Het is precies doordat bedrijven zoals DKV en ERGO Insurance de krachten bundelen en hun verantwoordelijkheid opnemen, dat dit soort verwezenlijkingen mogelijk is, ten voordele van de stad maar zelfs van heel Vlaanderen. Bedrijven worden hoe langer hoe meer één van de belangrijke bondgenoten in de strijd tegen klimaatopwarming”, besluiten Dajo Hermans en Frank Missoul van Forest Fwd. 

 

 

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief