TOLLEMBEEK - De Tiende Tollembeekse Hanezoekerstochten door het Pajottenland

C21

TOLLEMBEEK - De Tiende Tollembeekse Hanezoekerstochten door het Pajottenland

Editiepajot_colpaert_wandelen__kopie_
Een beeld van voor cornona.- Foto Marc Colpaert
 
De lokale wandelclub PAREL VAN HET PAJOTTENLAND Vollezele-Galmaarden  organiseert op zondag 11december hun 10 de Tollembeekse Hanezoekerstochten. Ze gaan vanuit Tollembeek richting Herne en Edingen op stap in de vrije natuur.  Eindelijk kunnen de Tollembeekse Hanezoekerstochten opnieuw onder normale omstandigheden worden georganiseerd. Plaats van afspraak: Gemeentelijk Ontmoetingscentrum Willem Tell.Hernestraat 5 in Tollembeek.Er staan wandelingen geprogrammeerd van 4-6-8-12-18 en 24-km. Naast deze afstanden is er eveneens een parcours van 4 en 6-km uitgewerkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderbuggy’s.
 
De lokale lussen, een aaneenschakeling van verharde baantje en paadjes doorkruisen de mooiste plekjes in het Urbanusdorp. Het kronkelend paadje langsheen de Mark leidt ons door de weiden en door de stilte van de rustende natuur. Verkeersarme baantjes sturen ons onder meer naar het station in Tollembeek. Net over de spoorweg staat een meer dan 4 meters hoge mijnwerkerslamp. Deze moet ons er doen aan herinneren dat begin van 20ste eeuw dagelijks heel wat kompels van de omliggende gemeenten dagelijks de trein namen om in de Waalse koolmijnen te gaan werken. Via het station wandelen we verder naar rustige Flieterkouterwijk met de typische voortuintjes en de Flietermolen.
 Vanaf 12-km wordt er richting Herne gewandeld. Ook hier wordt er over rustige baantjes gestapt. Enkele weggetjes leiden ons naar het centrum van Herne. Via het wandelpad bereiken we de Sint Waltrudismolen ook de Rendriesmolen of Molen van Looiken genaamd. Het parcours loop verder voor de romaanse-gotische Sint-Petrus en Pauluskerk. Net  als de watermolen dateren de oude overblijfselen van deze kerk uit de 11de en 12de eeuw. Vanuit de rustpost in Herne maakt het parcours van 24-km een extra lus richting Edingen. Na deze lus sluit deze afstand aan bij de 12- en 18-km. Tussen de weiden en velden, slingerende paadjes langsheen de Mark  wandelen we terug naar de startplaats.                                                 
 
Wandelen is dan ook de ideale gelegenheid om zowel van een fysieke belevenis te genieten, een geestelijke ontspanning te ervaren als je sociale leven aan zijn trekken te laten komen. Natuurlijk staan op deze Tollembeekse Hanezoekerstochten de lekkere verse wafels volgens het recept van oma Clementine op het menu. Een andere culinaire voltreffer is onze heerlijke soep van verse wintergroenten uit de keuken van oma..
 
Starten kan vanaf 07:30 tot 15:00. Laatste aankomsttijd is 17:30.
 
Het treinstation van Tollembeek bevindt zich op 1100-m van de startplaats.
Verantwoordelijke = Dero Raymond voorzitter@parelvanhetpajottenland.be. Tel. 054/56 73 74 GSM 0474 69 38 29  
https://www.walkinginbelgium.be/de-wandelkalender/details/tocht/109739
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 28 mei 2024
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief