VOLLEZELE - Vernissage van het boek le voyage van Heide Durant in het Hof te Spieringen

C21

VOLLEZELE - Vernissage van het boek le voyage van Heide Durant in het Hof te Spieringen

20221226_140956__kopie_
Heide met haar boek.- Foto Marc Colpaert
 
Op maandag 26 december kwam Heide Durant vanuit Zwitserland naar het Pajottenland om haar eerste boek voor te stellen. Dit is niet toevallig hier want ooit lagen de roots van deze Belgisch-Zwitserse artieste in Herne. Het boek 'le voyage' gaat over  haar zoektocht naar de essentie van het leven en werd geschreven in de Franse taal.
 
Heide Durant woonde tot haar 20 jaar in de gemeente Herne. Enige tijd later leerde ze haar man kennen en toen deze een job kreeg aangeboden in Zwitserland, volgde ze hem. "We dachten dat we maar een half jaartje in Zwitserland zouden verblijven, maar al vlug werd de opdracht van mijn man verlengd en vond ik ook de gepaste job in dat land", lacht Heide Ook al woont ze ondertussen al meer dan 20 jaar in Zwitserland, toch noemt ze zichzelf nog steeds 'een kind van het Pajottenland', met haar roots die in Herne lagen. Voor de vernissage, de boekpresentatie en een signaarsessie kwam ze niet naar Herne, maar naar de zaal Salanno 1833 in Hof te Spieringen in Vollezele.  Het boek waar vooral gedichten instaan is opgedragen aan haar kinderen Matteo en Maxima. " Ik ben vooral op zoek gegaan naar de essentie van het leven, waarom gebeuren er vandaag dingen die een invloed kunnen hebben op het leven van iemand. De eerste twintig jaren van mijn leven waren niet zo gemakkelijk en werden vooral gedomineerd door mannen. Vijf jaar geleden ben ik dan gestart met het schrijven van gedichten met daarin opnieuw de leidraad  'wat is de essentie van het leven'", besluit Heide.

Ondertussen werd haar eerste boek uitgegeven in Zwitserland en Frankrijk, maar is Heide nog op zoek naar een Belgische distributeur. Het boek kost 20 euro en men kan het aankopen in de B&B Hof te Spieringen in de Langestraat 42 in Vollezele. Bestellen kan ook via: www.editions-assa.fr.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 28 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief