GALMAARDEN - N-VA-Kamerlid Theo Francken zou graag Urbanus op de N-VA lijst zien staan

C21

GALMAARDEN - N-VA-Kamerlid Theo Francken zou graag Urbanus op de N-VA lijst zien staan

Editie_galmaarden_theo_nva_3__kopie_
Theo in het Baljuwhuis. - Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_theo_nva_2__kopie_
De grote zaal zat goed vol.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_theo_nva_4__kopie_
Theo kan het goed uitleggen.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_theo_nva_5__kopie_
Met de hele ploeg op het podium.- Foto Marc Colpaert
 

De N-VA Galmaarden organiseerde een nieuwjaarsreceptie op zaterdag 28 januari in het Baljuwhuis van Galmaarden en meer dan 200 mensen kwamen iets drinken of een hapje eten. Speciale gast die avond was niemand minder dan Kamerlid Theo Francken. Het eerste wat Theo Francken vroeg op het podium, waar is Urbanus? Later zou hij vertellen dat hij de komiek graag op een N-VA lijst zou willen zien staan. 

"Om 2022 feestelijk af te sluiten en het nieuwe jaar goed in te zetten, trakteerde de N-VA Galmaarden alle inwoners op een hapje en een drankje", vertelde voorzitter en gemeenteraadslid Rudy Thiebaut. De deuren van de grote zaal van het Baljuwhuis gingen open vanaf 19 uur en alle stoeltjes waren al vlug ingenomen. Achteraan stonden nog vele mensen recht, de sfeer was uitstekend. Die avond kwam met enige vertraging  ook gastspreker N-VA-Kamerlid Theo Francken naar het Baljuwhuis. Deze gaf toch wel enkele belangrijke uitspraken mee aan het publiek. Hij vroeg dadelijk of Urbanus niet in de zaal was. (Toen Theo 6 jaar terug ook eens naar het Baljuwhuis kwam werd hij begroet door Urbanus, deze keer moest de komiek optreden en kon er dus niet bij zijn,red.) Theo bedankte de vele mensen om naar hem te komen luisteren en gooide nog enkele belangrijke uitspraken in de zaal, zoals Poetin is niet zot en de beste investering die u vandaag kunt doen is investeren in zonnepanelen. Over ons leger was hij ook niet zo blij: "ons land is absoluut niet paraat om met een oorlog te beginnen ze hebben vandaag juist genoeg munitie om 1 dag te vechten!, dat komt er natuurlijk van als je al 30 jaar niet meer investeert in onze strijdkrachten. Dat het slecht gaat met ons onderwijs heeft vooral te maken met de massa anderstaligen die ons land instromen, open grenzen weet u wel. Nog een blunder van formaat volgens Theo was het sluiten van de kerncentrales en de verkoop van Electrabel aan Frankrijk een top blunder!

Tenslotte had hij nog een laatste nieuwjaarswens voor de Vlaamse regering. "We geven vandaag aan Vlaanderen per jaar 13 miljard aan subsidies, 70 procent is goed besteed, maar 30 procent werd gegeven aan de meest onvoorspelbare doelen, dat geld zou men beter moeten besteden in 2023", aldus Theo Francken. Neen met een gastspreker als Theo is de verveling ver te zoeken. Na zijn toespraak kreeg hij nog een lekkere mand met streekproducten mee naar huis. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief