VOLLEZELE - Opsmukken van nutskasten een maat voor niks want sommige foto's zijn bijna niet herkenbaar?

C21

VOLLEZELE - Opsmukken van nutskasten een maat voor niks want sommige foto's zijn bijna niet herkenbaar?

Editie_galmaarden_nutskast_foto_3__kopie_
Zo ziet de nutskast er nu uit, de verticale lijnen tot daartoe, maar dan die tape op elke hoek van de foto verschrikkelijk.- Foto Marc Colpaert
 
De voorbije dagen is de gemeente Galmaarden samen met Ergoed Galmaarden gestart met op 10 plaatsen in Galmaarden nutskasten op te smukken met afbeeldingen van oude postkaarten en foto's van de streek. Ook de nutskast ter hoogte van het Museum van het Belgisch Trekpaard kreeg zo een afbeelding. Het resultaat is intriest. Na een voorstel van gemeenteraadslid Filip Durant (N-VA) op de gemeenteraad van 24 november 2020, vroeg schepen Ludo Van Paepegem (CD&V) aan de cultuurraad en aan de cultuurfuctionaris om voorstellen te doen voor de bekleding van nutskasten verspreid over de gemeente.
 
 Ondertussen werden er op tal van plaatsen in de drie gemeenten sommige nutskasten opgesmukt, maar dat valt op sommige plekken nogal tegen. Tijdens de voorstelling  van dit project ter hoogte van het museum in Vollezele is het al duidelijk waarom. De oppervlakte van de nutskast is niet vlak te noemen want er lopen tal van verticale lijnen door, wat de foto enigszins teniet doet. De foto zelf is ook al een ramp, het is een reproductie van een oude postkaart van de kerk van Vollezele. Deze werd vastgeplakt met tape die op de foto nog echt goed zichtbaar is. Als we de mensen die met het project bezig waren hierover aanspreken is er blijkbaar niemand die ons een degelijk antwoord kan geven. Zelfs een slechte amateurfotograaf zou dit nog beter kunnen, dit mooi project had zoveel beter moeten zijn, nu is het weggesmeten geld, ons geld! Als uw beginproduct niet goed is dan mag je gerust spreken van een rampzalige toestand voor het eindproduct. Eerste schepen Patrick Decat vatte het nog goed samen, "achteraan de nutskast heeft men een egaal vlak, men had de foto misschien best langs die kant geplaatst. Probleem is dan wel dat niemand de foto nog ziet", grapte hij. 
Nu voor alle duidelijkheid wij hebben nog niet alle tien beelden gezien. Maar de nutskast ter hoogte van het Baljuwhuis is ook al niet veel beter. Wij laten Filip Durant, gemeenteraadslid voor N-VA even aan het woord. " De foto op de nutskast aan het Baljuwhuis is bijna niet herkenbaar, ook hier door de verticale lijnen op de nutskast die door de foto lopen. Sommige mensen vragen mij wat betekent die bruine vlek op de nutskast, ik antwoord dan dat dit een oude foto moet voorstellen.  Dit had toch veel beter moeten zijn", aldus Filip.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief