GALMAARDEN - Eerste drieling ooit trouwden vandaag 10 jaar geleden in Galmaarden

C21

GALMAARDEN - Eerste drieling ooit trouwden vandaag 10 jaar geleden in Galmaarden

Colpaert_galmaarden_drieling_4a__kopie_
Een beeld van 10 jaar geleden. - Foto Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_drieling_foto_marc_colpaert__kopie_
Deze foto namen we meer dan 10 jaar geleden.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_drieling_peremans_2__kopie_
Ongeveer dezelfde foto maar dan nu in 2023.- Foto Marc Colpaert
 
Op 1 juni 2013 was het een speciale dag in Galmaarden want toen trouwden voor de eerste keer een drieling, twee zussen en een broer voor de wet in Galmaarden. Katja Peremans en Jean-Francois Daniaux, Miranda Simons met Michaël Peremans en Maryline Peremans met Dirk Durant. Wij vroegen ons af hoe het met deze drie koppels zou zijn en gingen tien jaar later een kijkje nemen. Gelukkig ze waren nog allemaal getrouwd want tegenwoordig weet je maar nooit.
 
Dat hadden ze nog nooit meegemaakt in Galmaarden dat een drieling samen hun ja-woord gaven op het gemeentehuis in Galmaarden. De koppels Katja Peremans en Jean-Francois Daniaux, Miranda怀Simons en Michaël Peremans, Maryline Peremans en Dirk Durant hadden gezamenlijk de beslissing genomen om op zaterdag 1 juni 2013 burgerlijk te gaan trouwen. De beslissing voor deze driedubbele trouwpartij kwam van de zussen Katja en Maryline en onrechtstreeks zelfs van de toenmalige Galmaardse pastoor Andy Penne. “Wij waren begin vorig jaar 2012 in een Misviering van pastoor Penne in Bever, toen hij tijdens de plechtigheid sprak dat een vrouw slechts op één dag om de vier jaar aan haar man mag vragen om te trouwen, namelijk op de schrikkeldag 29 februari. “Er was dat jaar een 29 februari en toen rijpte bij mij de idee om mijn man Dirk ten huwelijk te vragen”, vertelde Maryline. Toen haar zus Katja hoorde wat haar zus van plan was, was ze dadelijk gewonnen voor het idee. Dus vroegen de twee dames op 29 februari van vorig jaar of Jean-Francois en Dirk met hen wilden trouwen en kregen ze allebei een bevestiging als antwoord. “Ook onze broer Michaël vroeg aan Miranda om samen met ons op 1 juni te trouwen, wat we dan ook heel leuk vonden”, zei Katja.

En dus was er op zaterdag 1 juni 2013 een groot feest met koest en veel kijklustigen voor deze drie koppels die samen de stap zetten om te trouwen, want een trouw van een drieling, dat hadden ze nog nooit meegemaakt in Galmaarden. Tien jaar later zijn ze nog allemaal gelukkig getrouwd. "Onze mannen hebben ergens iets speciaals georganiseerd voor onze tiende huwelijksverjaardag(tin), maar we mogen niet weten wat het is", vertelden de vrouwen. Ondertussen blijven de lippen van de mannen stijf op mekaar en ook wij komen niet te weten hoe ze hun vrouwen gaan verrassen. Tip van ons: een reisje zien de vrouwen wel zitten. Van harte proficiat met jullie tiende huwelijksverjaardag. Van harte proficiat en doe er gerust nog 20 jaar bij. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief