TOLLEMBEEK - De snelheid in de Hernestraat moet naar beneden

C21

TOLLEMBEEK - De snelheid in de Hernestraat moet naar beneden

20230702_191355
De Hernestraat nu nog zonder sokkelelementen. - Foto Marc Colpart
 
Tijdens de gemeenteraad werd beslist om sokkelelementen te plaatsen - zoals er ook al staan in de Repingestraat in Vollezele - ter hoogte van de Hernestraat in Tollembeek. De bedoeling is om de snelheid van de voertuigen naar beneden te halen. Sommige bestuurders durven hun er soms wel eens te laten gaan, met alle gevolgen die daar bij komen kijken. Er werden momenteel al borden geplaatst die de bestuurders er moeten attent op maken dat ze (te) vlug rijden. 
Wie de laatste weken door de Hernestraat reed kon er niet naast kijken. Op tal van plaatsen stonden er kleine bordjes langs de weg met de tekst 'Rij niet te vlug' . Tal van bewoners waren het beu dat er heel wat laagvliegers door hun straat vlamden, dus vroegen ze of de gemeente hier iets kon aan veranderen. 

De oplossing is dat er sokkelelementen gaan geplaatst worden, waardoor de snelheid zal afgeremd worden. Ondertussen werd op deze baan, om de zoveel meter, het logo van een fiets geverfd. Omdat er ook hier, zoals bijna op alle plaatsen in de gemeente, een totaal gebrek aan fietspaden is, werd beslist om op deze manier de bestuurders, er attent op te maken, dat er ook zwakke weggebruikers rijden.  Volgens ons een goedkope manier om het probleem van de fietspaden op te lossen, en de fietser een vals gevoel te geven van veiligheid! 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jul 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief