GALMAARDEN - De digitale vertelkiosk staat nu in de bib van Galmaarden

C21

GALMAARDEN - De digitale vertelkiosk staat nu in de bib van Galmaarden

Editie_galmaarden_bib_2
Foto Marc Colpaert
 
Een digitale vertelkiosk reisde de afgelopen maanden langs de bibliotheken van het Pajottenland en de Zennevallei. Vanaf 25 juli vind je deze terug in de bibliotheek van Galmaarden. Het gaat om een computerscherm met touchscreen waarop kinderen uit 98 filmpjes kunnen kiezen met voorlezers in 21 verschillende talen. De vijftien bibliotheken van de cultuurregio Zender willen zo anderstalige kinderen voeling helpen krijgen met voorlezen, boeken en leesplezier.
 
De vertelkiosk is opgevat als een moderne versie van de rondreizende kamishibai-theatertjes uit de Japanse traditie. De vertelkiosk kan telkens op een andere plaats geïnstalleerd worden om kinderen met voorlezen en boeken in contact te brengen.Naast het theatertje met computerscherm bevat de digitale vertelkiosk ook een boekenkast met boeken zonder woorden zodat ieder kind de verhalen kan begrijpen. Zo wil de cultuurregio Zender kinderen met allerlei achtergronden fysiek in contact brengen met boeken en lezen. Alle verhalen zijn bedoeld voor kinderen tussen drie en tien jaar.
 

De digitale vertelkiosk is een project van de vzw Foyer in Brussel dat tot stand kwam met de steun van het Vlaams Fonds der Letteren. Foyer was bereid de vertelkiosk een half jaar aan Zender uit te lenen om ook in het Pajottenland en de Zennevallei anderstalige kinderen het plezier van het voorlezen te laten ontdekken. De vertelkiosk blijft nog tot 6 augustus in onze bibliotheek. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jul 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief