GALMAARDEN - Elke dag twee kindjes weigeren

C21

GALMAARDEN - Elke dag twee kindjes weigeren

Colpaert_galmaarden_pierrot_3
Regine mag niet uitbreiden. - Foto Marc Colpaert
 

Kinderdagverblijf 'Pierrot' in Tollembeek mag ook dit jaar niet uitbreiden, nochtans is alles in orde om 28 kindjes extra op te vangen. Volgens het beslissingskader van de dienst Kind & Gezin zijn er niet echt grote problemen, wat betreft de kinderopvang in Galmaarden. Nochtans is het niet simpel om in Galmaarden een opvangplaats te vinden voor kinderen onder de 3 jaar. Er is momenteel bij 'Pierrot' een wachtlijst en de eerste plaats die vrijkomt, is november 2010! Er vlug bij zijn is de boodschap.

In 2004 opende kinderdagverblijf 'Pierrot' zijn deuren in het centrum van Tollembeek en ze mochten 42 kinderen opvangen. Zestien personeelsleden waaronder één verpleegkundige, zes verzorgende, vijf doelgroep medewerkers en vier bedienden staan samen in voor het goed functioneren van dit kinderdagverblijf." Sinds 2005 hebben wij ieder jaar een aanvraag ingediend voor de uitbreiding met 28 kindjes, steeds zonder resultaat", verklaarde voorzitter Regine Desmet. " Er zou geen probleem zijn met de kinderopvang in deze streek, nochtans ik hoor hier andere verhalen van ouders die wanhopig op zoek zijn naar opvang. Soms komen hier jonge mensen die me vertellen dat ze denken aan een mogelijke gezinsuitbreiding en of ze nu al hun plaats kunnen reserveren, zo erg is het gesteld", aldus nog Regine.

“ Kind & Gezin maakt per arrondissement  een gemeentelijke rangschikking op met de behoefte aan kinderopvang", vertelde Dieter Van Hecke van Kind & Gezin. " Volgens deze rangschikking scoort de gemeente Galmaarden redelijk laag en is er dan ook geen prioriteit, om bijkomende plaatsen voor kinderopvang te voorzien. Ik bedoel daarmee niet dat er geen problemen zijn, maar de nu gebruikte parameters zorgen ervoor dat er geen extra kinderopvangplaatsen moeten bijkomen in Galmaarden. Het is natuurlijk naar de toekomst toe mogelijk, als sommige van die parameters zouden veranderen, de gemeente Galmaarden en kinderdagverblijf Pierrot plots wel in aanmerking zouden komen voor extra opvangplaatsen", zei Van Hecke.

Dus kreeg het kinderdagverblijf deze maand voor het vijfde jaar op rij een brief in de bus met een negatief antwoord, wat betreft de verhoging van het aantal opvangplaatsen. " Nochtans staat alles klaar voor de opvang van 28 extra kindjes en kunnen we dadelijk van start gaan als we groen licht krijgen", zei Regine. "Het enige dat wij nog moeten doen is het aanwerven van vier extra mensen om de kindjes op te vangen maar dat is geen enkel probleem. Vandaag moeten wij elke dag twee kindjes weigeren of aan hun ouders vertellen dat opvang pas mogelijk is na 2010!”

Kinderdagverblijf ‘Pierrot’ zal ook volgend jaar een aanvraag indienen voor extra opvangplaatsen, want ze weten dat de opvang van kindjes hier daadwerkelijk een groot probleem is.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jul 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief