GALMAARDEN - Containerpark open op 1 oktober

C21

GALMAARDEN - Containerpark open op 1 oktober

Colpaert_galmaarden_nieuw_containerpark_1
Het nieuwe containerpark in Galmaarden. - Foto Marc Colpaert
 

Op 1 oktober opent het vernieuwde containerpark van Galmaarden zijn deuren. Nog tot eind 2010 zal dit gebeuren in eigen beheer, nadien zal het containerpark uitgebaat worden door de intercommunale Ilva of Haviland. Vanaf oktober kan men er ook terecht met grof huisvuil(betalend) de meeste andere fracties blijven gratis.

Sinds vorig jaar moeten de inwoners van Galmaarden met hun afval naar het tijdelijke containerpark in Tollembeek. De vernieuwingswerken aan het containerpark in Galmaarden zijn achter de rug, wel moet er nog uitgemaakt worden wie de uitbater zal worden. " Om het vernieuwde containerpark zo vlug mogelijk te kunnen openen hebben wij beslist dat we vanaf 1 oktober tot eind 2010 het containerpark in eigen beheer zullen openen", vertelde burgemeester Pierre Deneyer(CD&V). " Het was niet langer haalbaar om nog maanden te wachten, alvorens het vernieuwde containerpark in gebruik te nemen. Het tijdelijke containerpark was te klein en het vernieuwde was toch klaar, alleen moeten wij nog uitmaken wie dit gaat beheren. Wij hebben dus tijd nodig om alles goed te kunnen afwegen of het Haviland of Ilva zal worden", zei Deneyer.

In het vernieuwde containerpark kan men zoals vroeger terecht met papier, PMD, glas, snoeiafval, piepschuim, textiel, hout, KGA en oude electrische huishoudelijke toestellen.

Tegen betaling van 1,5 euro per composteerbare zak mag men er ook gras en klein snoeiafval achterlaten. Nieuw vanaf oktober  is dat er ook grof huisvuil naar het containerpark mag gebracht worden, per volume van 1 m³ dient men 2 euro -  of een jeton ter waarde van dit bedrag -  te betalen. Het gemeentepersoneel zal tevens controle uitoefenen, door het noteren van de nummerplaten, dit om afvaltoerisme te vermijden.

“ Door eerst het containerpark in eigen beheer uit te baten tot eind 2010 hebben wij de mogelijkheid om grondig na te gaan of we met de intercommunale Haviland of Ilva in de boot willen stappen. Beide firma’s hebben zo hun voordelen, maar wij willen nagaan wat het beste en vooral het goedkoopste is voor onze inwoners”, benadrukte de burgemeester. De openingsuren van het vernieuwde containerpark blijven voorlopig dezelfde, als de openingsuren van het tijdelijke containerpark in Tollembeek.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief