GALMAARDEN - Gedichtenwandeling en op tal van plaatsen naar dichters gaan luisteren in Vollezele

C21

GALMAARDEN - Gedichtenwandeling en op tal van plaatsen naar dichters gaan luisteren in Vollezele

Editiepajot_galmaarden_wim_awa__kopie___2_
Wim in zijn atelier.- Foto Marc Colpaert
 
Op zondag 21 januari wordt er in Galmaarden een gedichtenwandeling georganiseerd en kunnen de wandelaars op verschillende plaatsen naar gedichten gaan luisteren zelfs in de kapel op het domein van Steenhout. Sinds 2022 organiseert de gemeente Galmaarden, op initiatief van het beheersorgaan van haar openbare bibliotheek, ook een activiteit in het kader van de poëzieweek. Na het succes van de vorige 2 edities, loopt de gedichtenwandeling nu door de straten en (veld)wegen van Vollezele.
Om de poëzieweek in te leiden, kunnen poëzieliefhebbers op vier verschillende plaatsen in en rond het dorpscentrum naar evenveel dichters gaan luisteren. De afstand tussen de locaties kan wandelend, fietsend, steppend, rolschaatsend overbrugt worden. Vier keer – om 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur – dragen de dichters een kwartiertje voor uit hun eigen werk, daarna trekken de toehoorders naar de volgende plek. Waar je begint, hoeveel plaatsen je aandoet en in welke volgorde, dat is helemaal vrij. Het enige wat vaststaat zijn de tijdstippen waarop de dichters voordragen. De aangezochte dichters zijn opnieuw niet van de minste in onze regio. In het museum van het Belgisch Trekpaard treedt Mario Demesmaeker aan. Naar De Zwaluw komen de leerlingen van de academie voor muziek, woord en dans van Gooik, afdeling woord Galmaarden voordragen. Op locatie bij Wim Adriaensens (Beekstraat 9) draagt Hilde Gee voor en als laatste zal Liesbeth D’Hoker te gast zijn in de kapel van kasteel Steenhout. Op iedere plaats wacht elke toehoorder trouwens nog een poëtisch-literair cadeautje: verzamel ze alle vier.
In De Zwaluw kan er ook een drankje geconsumeerd worden. We kijken alvast samen uit naar een poëtisch literaire gedichtentocht.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief