Nieuwe zebrapaden verbeteren de veiligheid van de voetgangers in Galmaarden

C21

Nieuwe zebrapaden verbeteren de veiligheid van de voetgangers in Galmaarden

Thumbnail_image3
ingezonden foto
 
In een initiatief voorgesteld door Michel De Bock namens N-VA Galmaarden is er het voorstel aangenomen om de veiligheid van voetgangers te verbeteren  op het gevaarlijke kruispunt Tollembeekstraat-Nieuwstraat-Stationsstraat te Galmaaarden.
 
Momenteel ervaren voetgangers, waaronder schoolkinderen en ouderen, ernstige veiligheidsproblemen bij het oversteken richting het station van Galmaarden. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de onveilige verkeerssituatie geëvalueerd en in nauwe samenwerking met de gemeentelijke administratie een plan ontwikkeld om deze aan te pakken. Als onderdeel van dit plan zullen er twee nieuwe zebrapaden worden aangelegd. Dit in zowel in de Tollembeekstraat als in de Nieuwstraat.
 
 
De beslissing om deze zebrapaden te installeren is met grote tevredenheid ontvangen door de N-VA fractie. Michel De Bock benadrukt het belang van deze maatregel:  "Het is van cruciaal belang dat we de veiligheid van voetgangers waarborgen, vooral op drukke kruispunten zoals deze. Met de installatie van deze nieuwe zebrapaden zullen we de toegankelijkheid verbeteren en de risico's voor alle gebruikers van de weg verminderen." De nieuwe zebrapaden zullen niet alleen de veiligheid van schoolkinderen en ouderen verbeteren, maar ook bijdragen aan een algemeen gevoel van welzijn en gemeenschapsveiligheid.  Het is een stap in de goede richting om Galmaarden een veiligere en leefbaardere omgeving te maken voor iedereen.
 
 
"We zijn dankbaar voor de samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer en de lokale autoriteiten om dit voorstel te realiseren," voegt De Bock toe. "Het  is een voorbeeld van hoe effectieve samenwerking kan leiden tot concrete verbeteringen in onze gemeenschap." De N-VA fractie kijkt uit naar de uitvoering van dit plan en zal blijven werken aan initiatieven die de veiligheid en het welzijn van alle inwoners van Galmaarden bevorderen.
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief