GALMAARDEN - Vandalisme op kerkhof Tollembeek

C21

GALMAARDEN - Vandalisme op kerkhof Tollembeek

Colpaert_galmaarden_kerkhof_2
Raymond Vanderpoorten bij een stukgeslagen vaas. - Foto's Marc Colpaert
 
Colpaert_galmaarden_kerkhof_3
Colpaert_galmaarden_kerkhof_4
 

De laatste dagen werden opnieuw tal van bloempotten op de graven van het kerkhof van Tollembeek omver gegooid, verplaatst en sommige zelfs stuk geslagen. De strooiweide van het kerkhof ligt bijna elke dag vol met rommel zoals blikjes, flesjes en ander afval. De gemeente hoopt ondermeer met extra verlichting hieraan iets te veranderen.

Het rommelt al een tijdje op de gemeentelijke begraafplaatsen in Galmaarden. De gemeente kondigde onlangs nog aan dat ze van plan waren, om op de begraafplaats van Tollembeek extra verlichting te plaatsen. Vorig weekend stelden enkele bezoekers van het kerkhof van Tollembeek vast dat tal van bloempotten omver lagen en er was ook nog heel wat andere schade. “ Ik kom hier wekelijks langs om de bloemen op het graf van mijn schoonouders water te geven”, vertelde Raymond Vanderpoorten uit Tollembeek. “ Op zaterdag stelde ik vast dat heel wat bloempotten omgegooid waren, op sommige plaatsen waren de bloempotten zelfs stuk geslagen. Op sommige graven waren de bloempotten, die nochtans verankerd waren, gewoon losgerukt. Op andere plaatsen stonden dan plots enkele bloempotten in het midden van het pad. Dit kan zo niet verder hier moet iets aan gedaan worden. Mijn vrouw was zo onder de indruk dat ik ze naar huis moest voeren, wie doet nu zoiets”, zei Raymond.

Burgemeester Pierre Deneyer kent het probleem dat er de laatste tijd nogal wat vandalisme gebeurt op de gemeentelijke begraafplaatsen. “ Wij gaan binnenkort extra verlichting plaatsen op het kerkhof van Tollembeek, maar wij kunnen toch moeilijk het kerkhof hermetisch afsluiten. Daar komt nog eens bij dat de Tollembeekse begraafplaats langs vier kanten vrij bereikbaar is. Controle uitoefenen is dan ook zeer moeilijk, als we een politieploeg ter plaatse sturen kunnen ze niemand vinden.

Jean-Pierre Krikillion is naast het feit van het vandalisme ook niet te spreken over de strooiweide op de Tollembeekse begraafplaats. Telkens mijn vrouw en ik daar komen, moeten wij de vele blikjes, flesjes, lege chipszakjes en andere rommel gaan opkuisen. Alleen de picknick tafel ontbreekt nog, dit is toch geen respect hebben voor een strooiweide op een kerkhof. Het rare echter is dat men er nooit iemand ziet die al het vuil achterlaat, of komen deze mensen nadat het donker is “, vraagt Jean-Pierre zich af. De politie van de zone Pajottenland kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 aug 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief