De gemeente Galmaarden gaat bloemenzaad verdelen

C21

De gemeente Galmaarden gaat bloemenzaad verdelen

A_tentoon_50719a
Hoe meer bloemen hoe beter.- Foto Marc Colpaert
 
De bijen hebben het de laatste jaren erg te verduren en dus is alle hulp meer dan welkom. Voor de actie meer bloemen voor onze bijtjes in de kijker te zetten is daar de jaarlijkse bloemenzaadactie terug een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant! Wil je de bijen helpen kom dan snel je gratis zakje bloemenzaad halen aan het onthaal van het gemeentehuis in Galmaarden.
 
Bijen hebben het steeds moeilijker om te overleven. Leer hen kennen en help hen door een bloemenakker te zaaien. Eén zakje is goed voor 40m² en bevat klaprozen, korenbloemen, boekweit, dille of koriander. April en mei zijn ideale maanden om te zaaien. Hoe later op het jaar je zaait, hoe later de bloemen bloeien, maar hoe langer er een voedselvoorraad is voor de bijen. Zaaien kan ook nog in september, met opkomst in de volgende lente.
 
Voor je van start gaat is het beter dat je netels en distels weg laat halen. Vermijd herbiciden, ze verminderen de kiemkracht van het bloemenmengsel. Ploeg of spit en frees of hark daarna de bovengrond lichtjes. Zaai vanaf april t.e.m. september-oktober: 20 gram zaad volstaat voor 40m². Meng de zaden met zand, om gemakkelijker in te zaaien. Hark of eg de bovengrond lichtjes na het inzaaien. In het donker en verstopt voor vogels, ontkiemen de zaden het best.Wacht met inzaaien bij extreme droogte tot het weer regent. Tip: volg de buienradar. Blijft het voorjaar droog? Zaai dan in september-oktober, met sneller resultaat in het voorjaar. Meer info vind je op de website van Vlaams-Brabant.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 23 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief